bartkam Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 mam pytanie czy jest jakis linux pod procka 64 bitowego bo widzialem na allegro takiego tylko ze live a mi potrzebny mi do instalacji na dysku prosze o odpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nightwalker Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 każda szanująca się dystrybucja jest też w wersji 64bit (ubuntu, fedora itp etc) http://google.pl proponuje zamknąć ten temat :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 Linux jako kernel obsluguje procesory 64 bitowe. Oprogramowanie dla Linuxa rowniez da sie w wiekszosci przypadkow bezproblemowo przekompilowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goomba Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 Najlepiej Gentoo... tylko że instalator raczej mało przyjazny zwłaszcza dlla posiadaczy Neostrady(Sagem)... <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magx2k Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 Witam Mam sprzęta jak w podpisie , o linuxie nie mam pojęcia :/ Jaką dystrybucję byście mi polecili , interesuje mnie taka która wykożysta maxymalnie mozliwości x64 , do tego zeby była graficznie zbliżona do windy ,jeśli jest taka możliwość to żeby mozna było na niej odpalić coniektóre windowsowe progsy . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dondexterro Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 mozesz sprobowac fedorki 3 /4 sie ukazala jakas beta :D/ zapewne zadne distro nie wykorzysta maxymalnie procka 64, zreszta to nie zalezy od distro, a od programistow podobna do windy, hmmmm, kde :) ? kde jest w fedorce wiec luzik coponiektore programy, wine moze odpali coponiektore, nawet gry ;) jesli o linuxie nie masz pojecia, to poczatek moze byc ciezki, ale potem wszystko pojdzie z gorki :) pozdroffionka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magx2k Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 A co powiecie o tej dystrybucji : Mandriva ponoć to komercyjna wersja :/ jeśli tak to odpada ,musze mieć darmową legalną Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goomba Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 A co powiecie o tej dystrybucji : Mandriva ponoć to komercyjna wersja :/ jeśli tak to odpada ,musze mieć darmową legalną 1446390[/snapback] Jedna z najgorszych dystrybucji... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dondexterro Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 mandriva = mandrake = /popularnie/ mandaryna kazdy ja Ci odradzi, niezaleznie czy platna czy nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magx2k Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 (edytowane) Zapomniałem dodać że miałem mały kontakt z Knoppixem 3.6 PL Przyznam się że nawet mile mnie zaskoczyl ,jak na laika udało mi sie skonfigurowac polonczenie z netem, via LAN ;) ale to bylo chyba z 8 miechów temu i trwało tylko kilka godzin ,jak narazie zbieram info na temat różnych dystrybucji b.t.w dzięki za pomoc Edytowane 15 Maja 2005 przez magx2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 ja pracuje na mandrake'u 10.1, pomimo ze wszyscy sie smieja, to sobie chwale :) ale chwale jako przejsciowke. Zdecydowalem sie przesiasc na slacka, a dodatkowo postawic freeBSD (kazdy chce byc taki jak Paranoik ) :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...