Jedi Master Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 (edytowane) Mam mały problem a włściwie dla mnie to on jest duży. Manowicie chodzi mi o to że w grach takich jak np. FarCry czy XIII oraz w 3D Marku 05 cienie są kwadratowe tzn są kanciaste ze aż głowa bili z tego co wiem to nVidia zainstalowala taką nową technike renderowania cienia i z tego co wiem w np. Domie 3 to dziala zajefajnie ale już w tych grach powyżej jest to beznadziejne. Moje pytanie brzmi czy jest jakaś możliwość wyłaczenia tych nowych opcji renderowania cieni np. z poziomu steronika czy może jeszcze jakoś inaczej?, a i jeszcze jedno na radkach nie ma tego problemu czemu? Edytowane 6 Maja 2005 przez Jedi Master Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 Włącz FSAA powinno pomóc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucker Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 Na moje oko(kaprawe ;)) to jest cos nie tak ze sterami. Jakie masz zainstalowane? Zainstaluj najnowsze ze strony producenta http://www.nvidia.com Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedi Master Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 a wieć już zmienialem stery teraz mam najnowsze, ale to nie wina sterów bo jak woze GeForce FX to tego problemu nie ma na tych samych sterach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 ale Geforce fx to inna karte i inne stery sa jej potrzebne, 6800 sa moze bardziej wybredne... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielonyman Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 Ja miałem takie dziwne, ponaciągane cienie w 3Dmarku 2003 jak za bardzo grafe podkręciłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...