Skocz do zawartości
ibanezratm

Gigabyte Radeon 9550@9600 Problem Textur

Rekomendowane odpowiedzi

Mam Radka 9550@9600 Gigabyte 128MB Samsung 4. Pojawia sie problem textur przy włączonym antyaliasingu oraz włączonym filtrowaniu anisotropowym, tzn. niektóre textury w grach sa nieczytelne poprostu błedne. Co jest?

zaznaczam ze testowałem rózne stery , 5.1, 5.2, 5.3, 5.4, omega itp.

Ten sam problem jest na standardowych zegarach 250/400 jak i po podkreceniu 400/500. Mam plyte Asus KT400, A7V8X-X.

Jezeli ktos mam jakis pomysl prosze równiez o maila na priv

ibanezratm@go2.pl

Ps. Wczesniej mialem Radeona takiego samego firmy Sapphire i miałem ten sam problem, karte testowalem na innej plycie głównej Gigabyte KT400 - to samo,

wszedzie Windows XP SP2

Edytowane przez ibanezratm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Instalnij Ati Tray Tools i ustaw sobie w zakładce Direct 3D - Texture Preference i Mipmap detail level na MAX Quality, bo podejżewam że masz ustawione max perfomance i dlatego tak jest !! To powinno rozwiąć sprawę.

POzdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam ten sam problem, mam gecube 9550xt i jak włącze filtrowanie na 16 to akzda gra działa normalnie, jak dodam do tego antyalising chodzby 2x to są błędy w wyświetlaniu grafiki w grach, chodzby csie, mój konfig to amd 2000@2200 plyta gigabyte via kt400 256 pamieci ram...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi