leonek Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 (edytowane) Witam, Na wstępie chciałbym zaznaczyc ze piszę z konta kolegi, nie posiadam wlasnego co jest moim błędem.. Chciałbym poradzic się was jako Speców od komputerów. Meczy mnie pewien problem, chodzi o moj komputer, sytuacja wyglada tak ze: gdy włączam go za pierwszym razem np z rana to w ogóle nie wysyla zadnych sygnałów zycia ;-) oczywiscie wszystko dziala dysk startuje robi test itp itd ale na monitorze nie widac nic prócz magicznego kwadracika z napisem no signal Input ;-) nastepnie Wylaczam go, włączam spowrotem i ku mojemu zdziwieniu wszystko dziala ;-) Widze autostart grafiki pokazuje sie info itp itd piekny biosik przeliczanie ramu test hdd windows loading i gdy tylko zaczyna pokazywac sie pulpit, kursor nagle zwis komputer martwy ;-) robie reset dziala sytuacja sie powtarza tym razem włącza sie scandisk leci pierwszy dysk a mianowicie d: jest to fajne odliczanie 10.. 9.. 8.. 7.. 6.. i tutaj zwis zawsze na 6tej sekundzie zawsze ! ok reset to tez powtarza sie kilka razy no a gdy w koncu przerwe scandisk Windows ładuje sie normalnie ;-) wyłączam go, resetuje sie itp.. wlacza sie again, i scandisk dziala juz normalnie załącza sie windows odpala mi firewalla aplikacje itp. Jest OK. Jako że jestem Fanem Gry o Pieknej nazwie Counter-Strike odpalam steam'a Włączam wyzej wymienioną grę wchodze na server kupuje Granat Dymny, odbezpieczam, Slychac Komende fire in the hole.. podchodze do dymu i komputer sie wiesza ... ;-) no i wszystko bylo by ok gdyby nie 20 restartow cpu dziennie ;-) jezeli chodzi o mój sprzet to jest to : ECS L7S7A2, Athlonik xp 2000 @ 2600 testowalem 2 miesiace bez wyłączania w takim ustawieniu i to napewno nie wina overclockingu temp. 43* GeForce 4 ti 4200, 256 ddr400 HDD30GB MaXtor muzyczna zintegrowana, zasilka wczesniej jezdzilem na 200 watowym starym zlomie ale wymienilem bo nie wyrabial i kupilem nowego deer'a 400 wat ;-) Need backup dodam ze wymienialem baterie w płycie gdyby ktos na to wpadl resetowalem biosa formatowalem dyski itp itd .. jezeli znajdzie sie ktos kto mi cos na to poradzi to stawiam piwo jezeli jestes >18>wtedy stawiam cole ;-) Edytowane 7 Maja 2005 przez leonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 Uszkodzony zasilacz albo kondensatory na plycie glownej. Przy uszkodzonej pamieci tez sa podobne obiawy. Zasilacz podmien na inny bo deer to smiec, kondensatory obejrzyj czy nie sa wylane/napuchniete.Ram sprawdz memetest'em albo podmien na inny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gargamel2005 Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 a mi sie zdaje ze grafa juz martwa dpróbuj wstawić inna grafe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 To samo co Kolobos zmierz napięcia, plus sprawdź dysk twardy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...