Skocz do zawartości
tomcyk

blue screeny!!!!!!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Co to moze byc jak co jakis czas jak gram to mi wyskakuja blue screeny i pisze tam u goory

"bla bla bla ....nv4_disp.dl

bla ..........IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL....

bla bla bla bla........................."

No i reset tylko mi zostaje........Strasznie denerwujace bo dzieje sei dosc czesto

Dzieki

Szacuneczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawdę mówiąc mam to samo - IRQL_LESS_OR_NOT_EQUAL , tyle że przez to nie uruchamiał mi się WinXP , a teraz w ogóle się nie instaluje.

Co do sprzętu to jedynym zgrzytem może być to że poprzedni procek uległ spaleniu ... Więc może u Ciebie też coś sie skwasiło na płycie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam to samo na win2000, tylko , że u mnie dzieje się tak losowo. Podejżewam uszkodzenie grafy, bo procek na 100% się nie przegrzewa. Możliwe również, że dysk się przegrzewa.

Dzieje się tak również gdy uruchamiam wadliwy program.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a owiedzcie mioze macie SDI w domu to wtedy takie cos sie zdaza (mialem to do czasu zainstalowania patha od microsofta) a jezeli nie to to proponje szukac pomocy w nowszych sterach chipsetu i innych elementow ewentualnie zbadac temperatoory

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Windowsach XP i 2k w polaczeniu z SDI wystepuje problem samoczynnych resetow. Pisano o tym na www.winxp.pl . Ja jednak przez przypadek doszedlem, ze to nie do konca wina SDI, a scislej mowiac tylko po czesci. Problem wystepuje tylko w polaczeniu SDI + grafa z ukladen nvidii, poniewaz gdy przez kilka dni mialem 16MB else wszystko bylo OK. Zero resetow.

Teraz mam GF2 GTS, jednak SDI przelozylem na inny komp (server) i komp z winxp smiga az milo.

(no chyba, ze nie macie SDI, no to juz inna brocha)

pozdro;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no własnie nie mam sdi...i sram po gaciach bo w przeciągu tygodnia chce ta karte opylic a tu mi takie jaja wyskakuja....Myslicie moze ze to moze byc spowodowane niedokladnym foklejeniem radiatora do gpu(przez mnie)???????????????????

Szacuneczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to nie wina grafy o tym moge cie zapewnic,

to samo mi sie czasem pokazuje nv4disp.dll

w miedzy czasie przesiadalem sie z GF2MX na GF4Ti i dalej czasem to wyskakuje, jeszcze nie rozgryzlem co to za przyczyna

SDI nie posiadam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...