Skocz do zawartości
remyleblau

Sblive 5.1 + Creative P58000 - Problem

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem z dzialaniem glosnikow na karcie sound blaster live player 5.1 :

- instaluje karte, bez wiekszych problemow

- glosniki dzialaly wczesniej na AC`97 tez bez wiekszych zastrzezen (tylnie satelity graly za cicho, ale graly)

- podlaczam wszystko, odpalam creative diagnostic - > all testy ok, test glosnikow - > wszystkie graja.

Zarowno w tym diagnostycznym toolsie jak i w surround mixerze wszystkie glosniki wydaja sie dzialac -> problem zaczyna sie jak proboje odpalic cokolwiek w jakimkolwiek playerze - dziala wszystko z wyjatkiem centralnego glosnika:

Zmienialem juz ustawienia na 5.1 w panelu sterowania, digital out mam wylaczony, sub gra normalnie, tylnie/przednie satelity tez.

W winampie probowalem chyba wszystkiego - mam plugin ktory rozklada dzwiek na glosniki - na AC dzialal normalnie - na sb live 5.1 nie dziala front. Ustawialem juz allow hardware acc w directsound output, sprawdzalem na winampie 2.x i 5.x, nic nie pomaga - -

Probowalem update`owac drivery - w/g automatycznej aktualizacji na stronie creative nie jest to konieczne - jesli sciagne recznie nowe sterowniki to dostaje error ze nie wykryto zadnej karty SB - -

W filmach to samo, front milczy.

Probowalem tez kx`y i nic. Karte reinstalowalem pare razy. Kto ma jakies pomysly?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi