hinco Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 (edytowane) Mam płyte wdziecznej firmy Clayton :mur: nie wiem jaki model bo nie mam pudełka a na laminacie nie pisze:[ sa jakieś programy do odczytywania modelu płyty? Dr Watson i Everest nie wiedzą.. Everest pisze tak: ID płyty głównej 09/24/2001-815E/EP/EB-87-6A69RPRIC-00 Nazwa płyty głównej Nieznane Chce jej wgrać ''nowszy'' bios i w razie niepowodzenia/wgrania złego biosu jest jakaś możliwośc jej postawienia spowrotem? Z góry THX :D Edytowane 8 Maja 2005 przez hinco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aTaSerwis Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 V-Tech, Aristo, Clayton ... rózne nazwy tego samego producenta. Po co ci nowy BIOS? ona nie ma nazwy, na stronie producenta też była identyfikowana po tych znaczkach ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 Cleyton sprzedaje oem plyt PcPartner'a, jednym slowem szmelc ;-) PcPartner 815EMS3-T216C BIOS Version : Award Modular BIOS v6.00PG BIOS Info : 09/24/2001-815E/EP/EB-87-6A69RPRIC-00 BIOS Message : BIOS-I-2M (2K010924) BIOS ID : 6A69RPRI Item Amount : 209 Jezeli tez masz taki numer biosu: 2K010924 to wszystko bedzie ok :-) Instrukcja: http://www.pcpartner.com/support/man/intel/b216.pdf Bios: http://www.pcpartner.com/support/bios_zip/p216.zip Fotka: http://www.pcpartner.com/support/layout/T216-w.gif Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 Eee.... ja mam 5 PCI i na biosie pisze PhoenixBios D 688... a nie Award...:/ ... heh ale w everescie pisze że Award:p i taki sam numerek;p :D No topra ale jak by to nie był ten i go wgram to co wtedy??da sie uratować wtedy kompa?:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 Z tego co widze to masz juz najnowszy bios wiec nie ma sensu wgrywac tego biosu, bo to ten sam, ktory masz teraz :-) Fotka moze byc zla bo do wszystkich jest pewnie jedna ;-) Ale plyte napewno masz ta, Phoenix = stary Award. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 Najnowszy ale i tak do D... jak ta płyta;/ A są moze jakieś programy co mi zmienią napięcie z poziomu windy :lol: :lol: :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinuche Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 Mam płytę Aristo AM-639BX na (bx/zx) bardzoją sobie chwalę mam dokumentację, wielokrotnie aktualizowałem i modernizowałem bios Jeśli ktos jest zainteresowany proszę o kontakt metufer@wp.pl sinuche Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 :arrow: sinuche Wszystko do tej plyty jest ogolnie dostepne, wiec nie wiem po co ten post. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...