Skocz do zawartości
NeuroPL

S939 - Agp Czy Pcie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, już niedługo stanę się posiadaczem procka na s939. Mam nadzieje, że przesiadka z Intela bedzie dobrym posunięciem. W związku z tym mam pewien problem...

Czy lepiej brać mobo ze złączem AGP, czy z PCie ? Jak to się ma przyszłościowo? Czy AGP odchodzi powoli w niepamięć? Dodam, że do wydania (mobo + grafika) mam jakieś 1500zł. Co radzicie? Prosze o opinie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepiej bierz na PCI-e. Bardziej przyszłościowa platforma :) Grafa to możesz gf 6600 gt łykać a mobo dfi

1433368[/snapback]

no właśnie nad czymś takim myślalem, :D ale kumpel kupil sobie MSI K8N neo2 i smiga na karcie agp. Ja mam FX5900XT i nie wiem czy warto sie pakowac w 6600GT... Posiedziec na tym co mam i pozniej kupic 6800GT.. heh ale AGP przyszlosci nie wroze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oczywiście, że PCI-E, przyszłościowa platforma, ale przedewszystkim tańsze karty graficzne, a przy przesiadce z 5900xt na 6600gt różnice poczujesz, uwierz mi na słowo  B)

1433407[/snapback]

To w planach miałem asusa a8n-SLI i do tego N6600GT od Asusa, ale podobno DFI ultra jest dobra...

A jak to sie wszystko ma do hynixow 2x512 d43 ? Działa? bo sa rozne opinie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi