Skocz do zawartości
przemkop

Restartowanie Kompa... Problem Z Kartą Graficzną?

Rekomendowane odpowiedzi

Na płytce siedzi u mnei Radeon9600 Pro advantage 128

Wczoraj postanowiłem pójść do akademolca i pościągać małe co nieco, pojawił się problem gdyż po uruchomieniu Counter-Strike'a po kilku chwilach gasł monitor, kilka sekund później resetował się komputer. po zrestartowaniu wyskakiwał komunikat, że system uruchomiony został ponownie po poważnym błędzie ( do tego jakiś raport z dwoma plikami z katalogu TEMP (wywaliłem je myśląc, że trojan, robak wirus itp)). Postanowiłem sprawdzić inną grę - Pro Evolution Soccer, która wg mnie ma dużo większe wymagania sprzętowe od CS'a. Chodzi kilka minut i ta sama historia - monitor - reset - raport o błędzie. :-|

Komp ma pół roku i w domu chodziło wszystko sprawnie... po powrocie do domu niestety problem nie zniknął! Nadal wywala mi kompa! Pojawił się raz komunikat (niestety nie pamiętam dokładnie treści gdyż kilka sekund później komp się zrestartował), że problem z grafiką... sterownik dostarczył złe info czy coś takiego... niestety nie pamiętam dokładnie (wysłany został mail do ATI z raportem tego błędu)

Otworzyłem kompa i wiatraczek chodzi tak jak zawsze...

Gdyby tego było mało od dzisiaj ranka mam problemy z poprawnym działaniem kompa, wiesza się również przy starcie, tzn nie może otworzyć żadnego okna, chociażby "mój komputer" myśli, mieli, pracuje i nic... przeskanowałem avastem i nic...

Jeżeli ktoś może mi pomóc będę bardzo wdzięczny...

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

vpu recovery zrestartował procesor graficzny gdyż ten nie odpowiadał na żądania sterwownika :D

znamy znamy

objaw przy przegrzewaniu rdzenia

lub przetaktowaniu

lub złej konfiguracji agp

lub uszkodzonej karcie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie pamiętam dokładnie czy to ten opis, ale komunikat wyskoczył tylko raz. W pozostałych przypadkach siada monitor - później komp restartuje się.

Co może być powodem? uruchomienie w akademolcu? tzn problem z napięciem? Nie podkręcana, nie tykana grafika. jestem laikiem i nie mam pojęcia co mam z tym fantem począć!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rozumiem że wpinałeś go do sieci? - w domu masz coś wpięte do sieciówki?

spotkałem się z takim problemem jak miałem złe stery od sieciówki

jest jeszcze możliwość, że Ci się coś poluzowało w kompie - podociskaj wszytsko

no i spróbuj z innymi sterami od grafy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W domu lecę na DSL'u, tam podpinałem go do LAN'u tamtejszego (po zmianie IP). Podociskałem, poodkurzałem i lipa... Sprawdzę jeszcze po pracy sterowniki, oczywiście jeżeli komputer mi pozwoli na to. jeżeli nie to format szybciutki i od początku lecim, jeżeli to nie pomoże to co dalej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi