Hotaru81 Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 Mam problem z kontrolerem dysku twardego po ponownej instalacji systemu operacyjnego. W profilu sprzętowym pojawia mi się konflikt . Mam dwa kontrolery: 1) Kontroler Intel 82371SB PCI Bus Master IDE pojawia się komunikat we właściowościach: To urządzenie powoduje konflikt zasobów (Code15) chodzi o zakresy wejścia/wyjścia oraz przerwania 14 i 15 używane są one przez Standardowy kontroler dysku twardego IDE/ESDI 2) Standardowy kontroler dysku twardego IDE/ESDI to urządzenie działa poprawnie. Nie mam też cdromu:( Tzn system go nie widzi. Bo sprzętowo działa (w końcu z niego instaluje system, a przynajmniej próbuje). Bardzo prosze o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PJ2099 Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 (edytowane) Sterowniki do płyty były instalowane? Jeśli problemem są przerwania to dobrze jest wyłączyć w biosie nieużywane porty - com1 lub com2 ( o ile masz mysz na PS/2 a nie na COM ) Wtedy zajmowane przez nie przerwania się zwalniają. Druga sprawa - kliknięcie "rozwiązywanie problemów" i postępowanie zgodnie z instrukcjami Billa nic nie dało ? :) Edytowane 9 Maja 2005 przez PJ2099 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 te jego instrukcje...... mozna o kant sobie rozbic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hotaru81 Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Nie miałam możliwości zainstalowania żanych dodatkowych sterowników (m.in. do płyty głównej itp). Po zainstalowaniu systemu okazało się że nie mam też CD-ROMu (a przecież działa bo w końcu z niego instalowałam system!!!!) Rozwiązywanie problemów Microsoftu też nie zadzaiłało bo potrzebna jest płyta Win 98 a przecież nie zainstalował mi CD-ROMu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PJ2099 Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Ściągnij stery do płyty z netu :) Jeśli nie wiesz jaką masz dokładnie płytę to sprawdź w aidzie32 = http://ftp1.dobreprogramy.pl/narzedzia/aida32.exe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...