crackers Opublikowano 9 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2002 Czytając tony postów o tym, co w/w, doszedłem do wniosku, że na ASUSach pada więcej rekordów, a ASUSy mają renomę najlepszego producenta (co zresztą piszą na pudełkach do swoich płyt, a wiem, bo mam). Więc dla overclockera lepszy jest Abit? Ja przynajmniej stwierdziłem, że tak. Zgodzicie się ze mną? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 9 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2002 Ja tak czy siak zawsze wolę abita każdą płytę jaką miałem bardzo miło wspominam skolei asusy.......... nigdy więcej nie kupię tego <span style="color:red;">[ciach!]</span>a wszystki się spaliły i ze wszystkimi miałem problemy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 9 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2002 Moj asus a7v 133 tez ostatnio padl i tak nawiasem mowiac kiepsko sie krecilo na nim, chcialem zrobic moda ale nie zdazylem - wyprzedzil mnie i padl wczesniej :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crackers Opublikowano 9 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2002 Ja jak na razie jestem zadowolony z tego swojego ASUSa. Jedyne, czego mi brakuje, to regulacja Vcore... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu Opublikowano 9 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2002 Panowie pochylcie czoła ja używam jeszcze BH6 z C800@1066 i wszystko cacy, nic się nie pali, nie dymi i nie śmierdzi. Po prostu abit.(chasło reklamowe zastrzeżone). POZDROWIENIA DLA MATURZYSTÓW. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 9 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2002 Panowie pochylcie czoła ja używam jeszcze BH6 z C800@1066 i wszystko cacy, nic się nie pali, nie dymi i nie śmierdzi. Po prostu abit.(chasło reklamowe zastrzeżone).ale mi wyczyn 8O :o :lol: - ja od 3.5 roku uzywam ASUSa P2B obecnie z Celkiem 1000 (przed upalami chodzil nawet jako 1120, a teraz nie sprawdzalem) :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adams_ Opublikowano 9 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2002 Historia moich plyt: Abit VX5 (Dla Pentium) Abit TX5 (Pentium) Abit BH6 (Celeron 300/464) Abit BE6 (By PIII 450 mogl dzialac na 600MHz/133) Abit BE6 II (Bo wersja druga... i... zaczely sie problemy) Abit SE6 (Wersja pierwsza z Soft Menu II !!! i koniec Abitow dla mnie) Asus CUSL2 (cos wspanialego Celek 633/1007, mega stabilny) MSI 645Ultra (SIS to nie dla mnie zabawka) Intel BG845D (fajny ale... nie dla overclockera) Teraz bedzie Asus na i845E... Zrazilem sie do Abitow, mialem przez pare dni Abita KT7 i podziekowalem. IMO kiedys Abit robil lepsze plyty... a Asus gorsze :) teraz jest odwrotnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marky Opublikowano 9 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2002 A u Ciebie to co za rekord... ja <> od takiego samego czasu uzywam BH6.. nie chce mi sie szukac papierow bo juz pozno.... przezylo pare prockow i lazi nadal... i ma regulacje Vcore i wogole.. softmenu rula. Teraz mam rownolegle tez SA6 i tez smiga... :)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adams_ Opublikowano 10 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2002 BH6 byla kapitalna plyta ale z jedna wada... nie posiadala dzielnika 4 i FSB133 poprostu wywalalo mi dysk :( Czego nie miala BH6 mial BX6vII, to byla dopiero plyta "top wypas" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiK Opublikowano 10 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2002 Wszystko zalezy od konkretnego modelu. Wsrod ostatnich produktow na KT333 pojedynek Asus vs Abit - wygrywa zdecydowanie Abit - multum opcji dla o/c - w dodatku w tej najbardziej wypasionej plycie (chyab AT7 czy cos takeigo) jest gigantyczny odstep miedzy AGP a PCI, co to oznacza chyba nie musze mowic :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2 Opublikowano 10 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2002 Wszystko zalezy od konkretnego modelu. Wsrod ostatnich produktow na KT333 pojedynek Asus vs Abit - wygrywa zdecydowanie Abit - multum opcji dla o/c - w dodatku w tej najbardziej wypasionej plycie (chyab AT7 czy cos takeigo) jest gigantyczny odstep miedzy AGP a PCI, co to oznacza chyba nie musze mowic :-)a co sądzisz o asusie P4B266 Intel 845D DDR? czy jest stabilny? czy jest bardzej wydajny od pozastałych płyt pod p4? czy jest lepszy od Epox 4BDA (Intel 845D) ? :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiK Opublikowano 10 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2002 a co sądzisz o asusie P4B266 Intel 845D DDR?Plyta warta wydanych na nia pieniedzy. Chyba najlepsza plyta pod katem O/C - wszystkie (wiekszoszc ;-) rekordy podkrecania P4 padaja na niej. Jak bym przesiadal sie na P4 to bym ja bral, ale na szczescie mam Durona 600 :-) czy jest stabilny?Bardzo. czy jest bardzej wydajny od pozastałych płyt pod p4?Zalezy co rozumiesz poprzez pozostale - czy na tym samym chipsecie czy na innych. Jezeli masz wybor miedzy wersja na SIS645 a i845d - bierz tego ostatniego, i845d a i850 - zaleznie od pamieci, ja bym wybral i845d - DDRy :-) Jezeli stac Cie na tego Asusa (a raczej stac skoro mozesz sobie pozwolic na P4 ;-) to bierz go bez zastanowienia - napewno bedzieszz happy :-) czy jest lepszy od Epox 4BDA (Intel 845D) ? :roll:Epox ostatnio robi bardzo dobre plyty pod proce AMD, a co do P4 to nie wiem - "wiekszosc" uzywa powyzszego Asusa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZOh1w2 Opublikowano 10 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2002 Ja mam asusa A7V na kt133 z raidem i jest bardzo zadowolony. Zero zwisów wszystko chodzi stabilbie i nawet teraz gdy jest dosyc cuepło też nic złego się nie dzieje. Za psie pieniądze jake zapłaciłem za tą płyte nie mogłem mieć chyba nic lepszego. Dodatkowo prosek jest kręcony ( raptem tylko dwadzieścia pare % ale zawsze coś) i też nie ma to wpływy na stabilność. Jeszcze jedno, chyba zapomniałeś o ważniej firmie dla overclockerów a mianowicie o Epoxie - to właśnie na płytach tej firmy istanowiono wiele rekordów . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2002 A ja bym oddał serce za EpoX'a!!! To wlasnie te plyty zrobily rewolucje w OC. Z tego co wiem to na nich osiagnieto FSB200 po raz pierwszy dla Amd. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZOh1w2 Opublikowano 10 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2002 Bez WC też tyle wyciągasz ze swojego durona :?: :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ST@LOWY SZCZUR Opublikowano 11 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2002 8) nie siedze na żadnej z tych płyt ale znajomki siedza i tylko słysze ABIT jest ok Ja mam inne zdanie Epox RuleZzzZz :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 11 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2002 To tak jakby się sprzeczać co jest lepsze : OMO czy WIZIR Ja tam dla mnie działają tak samo czyli, skoro nie widać różnicy to po co przepłacać (Dosia) :D , dlatego wybrałem EPOX'a !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...