Skocz do zawartości
ricko11

Sli Bez Sli

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!!

Mam takie pytanko- czy zeby cieszyc sie tymi kartami gigabyta co maja na pokladzie po dwa procesory 6600 lub 6600gt trzeba koniecznie miec plyte z SLI?? Jak myslicie?? Bo jak dla mnie to to tylko kwestia biosu bo to przecierz dalej fizycznie jedna karta w jednym slocie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie trzeba miec płyty ze sli poniewaz karta zajmuje jeden slot pcix a całe sli "odbywa sie" na jednym pcb

jestes pewnien?:) do SLi potrzebujesz nf4 sli, a ztcw z nielicznymi wyjatkami jest on montowany tylko na plytach sli...

zreszta nie wiem w czym problem, mozna kupic wydajniejszego 1x 6800gt, ktory nie potrzebuje sli...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jestes pewnien?:) do SLi potrzebujesz nf4 sli, a ztcw z nielicznymi wyjatkami jest on montowany tylko na plytach sli...

zreszta nie wiem w czym problem, mozna kupic wydajniejszego 1x 6800gt, ktory nie potrzebuje sli...

1436886[/snapback]

Generalnie mi o to chodzilo czy da sie wlasnie takiego "mutanta" :D odpalic na plycie z nf 4 ultra... Troche szkoda ze sie nie da bo jednak takie 2x6600gt jest tansze od 1x 6800gt o prawie 250zl... Tez myslalem ze moze cale sli odbywa sie na karcie i nie trzeba miec plyty z sli... Jak myslicie, bedzie kiedys taka mozliwosc?? Moze poprostu trzeba napisac bios ktory pozwoli na to??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do karty z dwoma GPU ala Gigabyte GV-3D1 potrzeba plyte SLI, na plycie bez SLI karta nie ruszy. Do tego Gigabyte daje gwarancje tylko gdy karta dziala z ich plyta czyli na swoj zestaw. Inaczej Gigabyte pisze ze karta nie ruszy lub beda problemy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

byłem swiecie przekonany ze karta ruszy bez płytki wspierającej sli ale całe życie człowiek sie uczy.

sorki za wprowadzenie w błąd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi