ricko11 Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 Witam!! Mam takie pytanko- czy zeby cieszyc sie tymi kartami gigabyta co maja na pokladzie po dwa procesory 6600 lub 6600gt trzeba koniecznie miec plyte z SLI?? Jak myslicie?? Bo jak dla mnie to to tylko kwestia biosu bo to przecierz dalej fizycznie jedna karta w jednym slocie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 nie trzeba miec płyty ze sli poniewaz karta zajmuje jeden slot pcix a całe sli "odbywa sie" na jednym pcb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 nie trzeba miec płyty ze sli poniewaz karta zajmuje jeden slot pcix a całe sli "odbywa sie" na jednym pcbjestes pewnien?:) do SLi potrzebujesz nf4 sli, a ztcw z nielicznymi wyjatkami jest on montowany tylko na plytach sli... zreszta nie wiem w czym problem, mozna kupic wydajniejszego 1x 6800gt, ktory nie potrzebuje sli... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ricko11 Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 jestes pewnien?:) do SLi potrzebujesz nf4 sli, a ztcw z nielicznymi wyjatkami jest on montowany tylko na plytach sli... zreszta nie wiem w czym problem, mozna kupic wydajniejszego 1x 6800gt, ktory nie potrzebuje sli... 1436886[/snapback] Generalnie mi o to chodzilo czy da sie wlasnie takiego "mutanta" :D odpalic na plycie z nf 4 ultra... Troche szkoda ze sie nie da bo jednak takie 2x6600gt jest tansze od 1x 6800gt o prawie 250zl... Tez myslalem ze moze cale sli odbywa sie na karcie i nie trzeba miec plyty z sli... Jak myslicie, bedzie kiedys taka mozliwosc?? Moze poprostu trzeba napisac bios ktory pozwoli na to?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlawy Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 yyy nie sądze zeby to było takie "proste"... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucker Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Do karty z dwoma GPU ala Gigabyte GV-3D1 potrzeba plyte SLI, na plycie bez SLI karta nie ruszy. Do tego Gigabyte daje gwarancje tylko gdy karta dziala z ich plyta czyli na swoj zestaw. Inaczej Gigabyte pisze ze karta nie ruszy lub beda problemy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 byłem swiecie przekonany ze karta ruszy bez płytki wspierającej sli ale całe życie człowiek sie uczy. sorki za wprowadzenie w błąd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucker Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Nie ruszy dlatego ze karta dziala wykorzystujac wlasnie SLI wiec uruchoienie na plycie bez SLI jest niemozliwe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...