luki_pc Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 (edytowane) Cisnienie mam juz ogromne przez te napedy. W pracy dostalem nagrywarke DVD Samsung ( bez komentarza) nio to wypada zeby w domu kupic tez jakis naped. Trafilo na ladnego czarnego LG. w miedzy czasie wymienilem zasilacz na Modecoma 300GTF i po wlaczeniu zasilania poszedl dymek z LG :( Trafil na reklamacje i po wielkich bojach dostalem LG tylko ze bialy :( a po podlaczeniu okazalo sie ze niesprawny :( nastepny tydzien czekania w sumie ok 1,5 miesiaca :( i dostalem Liteona na pocieszenie. Szczegol ze mialbyc Czarny a dali jakis Szary :( Jest to model SOHD 167T. Wkladam plyty (Hawk - bez komentarza) a tu zonk i nieczyta tak jak powinien. Wgralem firmware ( po ostrych bojach ) i dalej nic :( Poswiece te pieniadze i kupie inny tylko powiedzcie jaki najlepiej zebym mogl spac spokojnie kupic DVD ROM ????? Mam juz duzo tych plyt Hawk nagranych wiec naped musi je czytac. ( LG czytal bez problemu ale padaja jak muchy) Nawet poswiece sie i zaczne kupowac lepsze plyty . Ale naped musi byc uniwaersalyn i niezawodny. a moze sa jakies modowane biosy i bedzie wszystko ok???? Juz wytrzyma ta glosna prace :( Edytowane 9 Maja 2005 przez luki_pc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThRuSt Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 bierz NEC 3520A, moj kumpel ma i sprawuje sie bardzo dobrze, wogole duzo osob go chwali, a co to LG 4163B to sie zawiodlem, bo sam go mam, problem opisywalem juz wczesniej --> http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=131710 poprostu kicha i tyle z odczytem plyt nagrywanych przez inne nagrywarki, nie jest najlepiej, tak samo z kopiowaniem malych plikow, poprostu kleska, nagrywara specjalnie zwalnia co wydluza proces zgrywania lub instalacji chociazby windowsa XP. Jednym slowem nie polecam tego LG - NEVER MORE LG!!!!!!! Najchetniej zamienilbym go na NECa bo uwazam ze sa to jedne z lepszych i tanszych palnikow na rynku!!! Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarovnik Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 Miałem możliwość przetestowania LG, SAMS, NEC; Mój wybór jednak padł na PIONEER R109 - jest najcichszy i ma najszybszy czas dostępu a także nie ma problemu z odczytaniem starych i porysowanych cdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBoss Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 za cene o prawie 100 zł nizsza od ceny Pioneer R109 mozesz kupic Toshibe SD-R5372B. Ma rekordowy zapis DVD+/-R DL, jest niezawodna i bardzo cicha. Doskonale radzi sobie z porysowanymi plytami CD i DVD... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki_pc Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 czy wy czasmi czytacie posty i tematy ?? mi chodzi o DVD -ROM a nie nagrywarke !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBoss Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 ups... w zly topic trafilem, myslalem ze go czytalem, wiec przeczytalem ostatnie odpowiedzi... a tam tylko o DVD-R'ach bylo... o_O no ale to nie zmienia faktu, iż Toshiba jako DVD-RoM bedzie najlepszym wyjsciem :D SD-M1912, jeszcze bardziej polecam, niz nagrywarke Toshiby... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzmot Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Ja tam czytnik mam samsunga i bardzo dobrze czyta wszystko (a dvd-r to już niesamowicie szybko załapuje - esperanza, dysan głównie). A nagrywarka lg i tyż dobra :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...