antrykot111 Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 Pisze właśnie swojego setupa w MFC i mam jeden problem: Jak scalić kilka plików w jeden(przy okazji przydało by się skompresować), a potem go rozpakować??? Czy są do tego jakieśładne biblioteczki :unsure: :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 są do c++ buildera jako komponent pakujący zipem, rarem, acem.. poszukaj na www.programersheaven.com czy jakos tak.. ewentualnie odszukaj tam dokumentację jakiegoś pakera i napisz sam :) ze skcaleniem plików nie ma problemu.. tworzysz jakąś struktre nagłówka pliku.. w którym bedzie zapisane gdzie w danym pliku (jaki offset) ma np kolejny plik.. i jaką ma nazwę... i potem przy odscallaniu.. tworzysz odpowiednie pliki i wklejasz do nich to co znajduje się od offsetu oznaczonego jako przynalezny do danego pliku do następnego miejsca gdzie jest kolejny plik scalony... (to tak mi przyszło do głowy etraz.. być może inni robią to inaczej - lepiej?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antrykot111 Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Napisałem juz sam kawałek dll'a do scalania, a z tym pakowaniem to w sumie nie potrzebne, bo chciałem zeby setup ładnie wyglądał i dałem kilka bitmapek i teraz troche dużo zajmuje, więc i tak trzeba będzie spakować cały setup jakimś rarem,albo innym zipem. Jak dobrze pójdzie to dzisiaj skończe :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...