Lemik Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Mam dylemat, kupuję nowy sprzęt i chciałbym także dysk zmienić na SATA, by te kable mi się nie pałętały od IDE. I tu moje pytania, czym różni się tak faktycznie SATA I od SATA II?? I czy warto w ogóle brać SATA II ?? A może i jedno i drugie jest nie warte zmieany?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokoon Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Mam dylemat, kupuję nowy sprzęt i chciałbym także dysk zmienić na SATA, by te kable mi się nie pałętały od IDE. I tu moje pytania, czym różni się tak faktycznie SATA I od SATA II?? I czy warto w ogóle brać SATA II ?? A może i jedno i drugie jest nie warte zmieany?? 1436642[/snapback] Roznica polega na transferze wewnetrznym sata = 1,5Gbps sata2 = 3Gbps i chyba poprawiony zostal hotswap :D czyli podlaczanie w biegu(moge tak to nazwac? :D). Sam zastanawiam sie czy brac sata2; Hitaczke albo Samczaka :P. Co reszta kolegow na to? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lemik Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 Heh, to że w transferze jest różnica to ja wiem, tylko jak to się ma do rzeczywistości, czy to ma sens i w ogóle. Nie pytam o parametry, tylko o praktykę... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekwisniewskipadl Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 SATA II cichcsze i troche wydajniejsze. Roznica cen to do 50zl max. Wiec chyba logiczne ze lepiej doplacic i ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> SaTA2 Kookon a nie lepiej 200GB ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span>? Wiem ze jesli chodzi o mniejesze pojemnosci to brrac hitachi bo samsung ponizej 120gb [chyba] ma tylko na SATA1 Ja wzielem Hiotachi ale jesli bym bral 200gb to samsunga bi hitachi nawet nie ma :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...