mikaelus Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 Mam taką śmieszną płytkę Abita (patrz podpis). Podkręciłem sobie proca, vcore dałem na 1,85, ale zaczął się wieszać. Myśląc, że to temperatura durzuciłem wiatraczek z tyłu budy i komp zaczął ładnie chodzić. Wchodzę sobie do BIOS'u żeby sprawdzić temp., patrzę niżej na napięcia, i co widzę?! Vcore 1,95V!! Troszkę się zdenerwowałem. Wyjąłem ten wiatraczek żeby porównać temp. z i bez, i widzę vcore 1,85! :D Teraz mam ustawione vcore 1,800 + wiatraczek co daje na procu 1,89V :D Miał ktoś kiedyś coś takiego?!? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biker Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 moze jakies zwarcie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 Masz inteligentny BIOS :lol: Jak widzi, że dałeś prockowi lepsze chłodzenie, to wie, że może zwiększyć napięcie, a procek nie będzie się przegrzewał, za to będzie stabilniej chodził :lol: . Tak na serio, to ciężko to logicznie wytłumaczyć, może jest jakieś przebicie od zasilania wiatraka, że ci do proca przechodzi 0.09V. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 a ja ci powiem, ze te abity, to tak mierza napiecia, jak mierniki z poczatku wieku ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 niezle ale pomysl jakie tego moga byc konsekwencje fajnie jest teraz a jak zeczywiscie jakies przebisie to jak ci pojdzie kilka voltow na proca bedziesz mial breloczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 bruce => tylko czemu po dołączeniu wiatraczka napięcie skacze? A tak w ogóle to mam z tego niezły ubaw zwłaszcza, że na 1,85V to proc tak średnio mi chce chodzić, a wyżej w BIOS'ie nie mam :D Teraz już wiem po co niektórzy montują tyle wiatraków w budzie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 hehe fajnie masz :D - a tak serio, to sprubuj jeszcze drugi podłączyć - moze zasilaczowi odpierdziola coś abo go obciąż Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...