Skocz do zawartości
Gość

krecenie K6-2 stage 2

Rekomendowane odpowiedzi

witam ponownie to znowu ja :-) wlasnie wczoraj probowalem podniesc predkosc proca o kolejne 50 Mhz (czyli na 450) i po zwiekszeniu mnoznika na 4.5 x 100 wyskoczyl blad ochrony winzgrozy :) jakiegos urzadzenia IOS czy jakos tak no to ja mu jeszcze napiecie dowalilem o 0.1(czyli 2.4) v a on uparcie ze blad ochrony systemu winshit 8O i ze ma problem z jakims MMCONFIG czy cosik takiego

co mam zrobic zeby to ruszylo ??? pomozcie

radiator na procu nie byl zbyt goracy

a co do konfiga to w podpisie jest

THAT's ALL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kiedyś miałem K6 -2 350 max co poszedł z dobrym chłodzeniem i na podniesionym napięciu to 500 ale stabilnie to on nie chodził :? . jako 450 chodził stabilnie :D

a winshit ci sie nie sypal ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ktos mi powie jak sie pozbyc tego co napisalem na poczatku tematu ?????

Kiedys mialem k62 333 na twojej plycie i krecil sie tylko do 350 :( lipa. Po prostu wiecej nie pojdzie. Ustaw optimal i zainstaluj od nowa winde !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

winda sie nie sypnela na maxa (po zmniejszeniu mnoznika chodzi normalnie) tylko o co ze przy mnozniku 4.5 x 100 wylatuje mmconfig i blad ochrony systemu windows cos tam IOS i nalezy zainstalowac system windows od nowa... co zrobic zeby chodzil normalnie na 4.5 x 100

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

winda sie nie sypnela na maxa (po zmniejszeniu mnoznika chodzi normalnie) tylko o co ze przy mnozniku 4.5 x 100  wylatuje mmconfig i blad ochrony systemu windows cos tam IOS i nalezy zainstalowac system windows od nowa... co zrobic zeby chodzil normalnie na 4.5  x 100

Nie da sie, zjadlem zeby na kreceniu K6-2, i powiem Ci, ze zadna wersja Windy 9x i Me nie chce hulac na tak mocno podkreconym procku, ewentualnie sprobuj XP i 2k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam K6-2 obecnie na płycie MPV4 FIC-a (intel z konfigu zdechł). Proc jest nominalnie na 500MHz a chodzi na 550MHz przy 2,2V w tej chwili ale bardzo niestabilnie (chłodzenie Titan Socket A :wink:). Płytę kupiłem za ok. 120PLN (nową!!!) kilka tygodni temu po wywrotce intela. Panowie ale jaka to hała jest w porównaniu go HX-a !!! (stabilnośc do [gluteus maximus] , jak podłączam dwa urządzenia USB to się komp wywala niezależnie od systemu , ustawień itp).

Możliwości podkręcania K6 są niewielkie w moim wypadku ale i tak wykorzystuje ten komp jako router więc na szybkości proca bardzo mi nie zależy a na stabilności jak najbardziej . . .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...