reed Opublikowano 9 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2002 Mam takiego problema : czy trzeba wylaczac w Biosie zintegrowana grafa, zeby chodzila jakas na PCI ? Jezeli tak to poradzcie jak dostac sie do Biosa plyty z firmowki COMPAQ (COMPAQ Presario 5340) Grafa i Audio integrated obie po 4MB w Sandrze pisze ze : mobo manufactured COMPAQ , model 05E4h Bios COMPAQ version 686U2 z 05/25/1999 Plug&Play version 1,00 SIMBIOS/DMI ver. 2,10 ID No FC 01 00 nie da sie wejsc do niego standardowo (DELETE) Doradzcie cos, w necie nic nie udalo mi sie znalezc (moze zle szukalem?) bede wdzieczny za jakas pomoc :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 10 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2002 Kumpel miał kompa od IBM'a ze zintegrowaną grafiką. Wsadził Vante do PCI i podłączył kabelek i działa normalnie - nie nie trzeba było wyłączać. A co do BIOS'u to może być każdy klawisz - sprobuj F1 - taki miałem na płytce ref. intel'a. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 10 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2002 no wlasnie z tym problem ze nie idzie wlezc z jednego klawisza, musi byc jakas kombinacja no ale na chybil trafil to wiesz, pare lat mi zejdzie :( 8O Qrcze tyle fachofcuff na forum , i nikt nie moze pomoc ? Ewent sprobuje tak jak pisze Rafal moze bedzie dzialac ? A jaka grafa wsadzic , zeby nie za droga a cokolwiek wydajna ??? (PCI) Proc to AMD K-6 II 400MHz MMX , mobo jak wyzej , Doradzcie cos prosze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 10 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2002 rive tnt1 :) serio, bo pozniej to wiekszosc chyba na agp przeszla.. moze riva2 jest na pci. a co do compaqa to moze byc to niemozliwe, bo to specjalnie jest tak, zebys nic nie gmeral w srodku ;))) a w serwisie moga uzywac programatora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 10 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2002 rive tnt1 :) serio, bo pozniej to wiekszosc chyba na agp przeszla.. moze riva2 jest na pci. a co do compaqa to moze byc to niemozliwe, bo to specjalnie jest tak, zebys nic nie gmeral w srodku ;))) a w serwisie moga uzywac programatora To znaczy ze mam duza szanse nie dostac sie do tego @*$&^$# Biosa ? hm.......... :evil: qfa no ! A jest szansa ze grafa bedzie dzialac jak ja wsadze do slota ? czy tylko servis mi zostal ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian Opublikowano 10 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2002 Mam takiego problema : ... nie da sie wejsc do niego standardowo (DELETE) Doradzcie cos, w necie nic nie udalo mi sie znalezc (moze zle szukalem?) bede wdzieczny za jakas pomoc :) W Compaq'ach, z ktorymi ja mialem do czynienia do BIOS'u wchodzilo sie przez F10 (rozne modele Deskpro). Tak, dla zmylki :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 10 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2002 THX ! :) sprawdze czy da sie do tego *&%$#@ Biosa przez F10 wejsc powiadacie ze Riva TNT 1 ? ile ona ma pamieci ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...