Skocz do zawartości
Mociak

Problem Z Biosem - Nie Trzyma Bateryjka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Bo mam taki kurde problem :mur:

Miałem podniesione napięcie ołówkiem na Duronie z 1,6 na 1,8. Niedawno postanowiłem napięcie przywrócić do normy :] Ale od tamtej pory w ogóle nie trzyma mi bateryjka BIOSowa :mellow: , przynajmiej tak uważam, bo mam uszkodzony monitor i nie wyświetla w dosie, więc w BIOSie nie sprawdzę napięcia owej bateryjki :]

A mój problem objawia się następująco:

-przed kazdym uruchomieniem (po każdym wyłączniu :]) muszę resetować BIOS bo albo w ogóle nie wstaje, albo głośniczek powtarza bez przery piiiiii(długi)..... (przerwa też długa :D )

-nie trzyma godziny (ale to dość oczywiste przy resetowaniu BIOSu :D )

Płyta jest na gwarancji, ale to dla mnie mały problem żeby się dostać do tego sklepu i nie chce mi się czekać 2tygodnie aż coś zrobią (w tym czasie bez płyty :sad: )

Tak więc błagam Was o radę, dzisiaj w nocy jeszcze spróbuję dać napięcie 1,8 ponownie, po czym znowu przywrócę, a styli baterii są OK (sama bateria też, wymieniałem :] )

Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc :)

Papejszon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodziła bez przerwy ok. 24h (tak jak używam na codzień :D) i nic, a z resztą bateria daje po języku, a druga też jest sprawna, na innej płycie obie są ok.

A, nie ściągam bo mam dysk za mały :D

EDIT:

Nie zasnąłbym przy tych decybelach :D

Edytowane przez Mociak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi