Mociak Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 Witam Bo mam taki kurde problem :mur: Miałem podniesione napięcie ołówkiem na Duronie z 1,6 na 1,8. Niedawno postanowiłem napięcie przywrócić do normy :] Ale od tamtej pory w ogóle nie trzyma mi bateryjka BIOSowa :mellow: , przynajmiej tak uważam, bo mam uszkodzony monitor i nie wyświetla w dosie, więc w BIOSie nie sprawdzę napięcia owej bateryjki :] A mój problem objawia się następująco: -przed kazdym uruchomieniem (po każdym wyłączniu :]) muszę resetować BIOS bo albo w ogóle nie wstaje, albo głośniczek powtarza bez przery piiiiii(długi)..... (przerwa też długa :D ) -nie trzyma godziny (ale to dość oczywiste przy resetowaniu BIOSu :D ) Płyta jest na gwarancji, ale to dla mnie mały problem żeby się dostać do tego sklepu i nie chce mi się czekać 2tygodnie aż coś zrobią (w tym czasie bez płyty :sad: ) Tak więc błagam Was o radę, dzisiaj w nocy jeszcze spróbuję dać napięcie 1,8 ponownie, po czym znowu przywrócę, a styli baterii są OK (sama bateria też, wymieniałem :] ) Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc :) Papejszon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonheart Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 no coz kup nowa , a jak nie to zrob stara szkolna metode, wlacz kompa na noc lub dwie i powinna zlapac, robilismy tak na starej pracowni, mzoe jest cos wartego sciagniecia? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mociak Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 (edytowane) Chodziła bez przerwy ok. 24h (tak jak używam na codzień :D) i nic, a z resztą bateria daje po języku, a druga też jest sprawna, na innej płycie obie są ok. A, nie ściągam bo mam dysk za mały :D EDIT: Nie zasnąłbym przy tych decybelach :D Edytowane 11 Maja 2005 przez Mociak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...