materatz Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 podczas startu windowsa XP SP2 dysk maxtor 6b120po przez 41 sec jest bezczynny. w programie bootvis czas ten okreslono pod nazwa "disk init time" tutaj jest screen http://rolnik.nd.e-wro.pl/dysk.JPG jak widac na wykresach ani pamiec ani procesor nie wykazuja zadnej aktywnosci ... plyta asus a7v8x-x proc athlon 2000+ giga ramu na kingstone. nie mam zadnych problemow z dyskiem poza jednym, czasem nie chce mi sie zaladowac system po hibernacji pasek "dojezdza do konca" i lipa. (tak nadmienie mimo ze to osobny problem ale moze ktos z tym tez pomoze) problem baaardzo irytujacy i zaczyna mi brakowac cierpliwosci ... jednym slowem HELP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beerd Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 To jest ATA czy serial, sprawdz w biosie jak jest ustawiony, wyłącz wszystkie napędy poza dyskiem i sprawdz wtedy, jesli bedzie ok to znaczy ze przez włączone w biosie wyszukiwanie (auto) winda szuka innych napędów, jesli masz serial to przepnij Cd na sec master. Miałem tak na serialu i pomoglo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
materatz Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 To jest ATA czy serial, sprawdz w biosie jak jest ustawiony, wyłącz wszystkie napędy poza dyskiem i sprawdz wtedy, jesli bedzie ok to znaczy ze przez włączone w biosie wyszukiwanie (auto) winda szuka innych napędów, jesli masz serial to przepnij Cd na sec master. Miałem tak na serialu i pomoglo. 1441371[/snapback] wiec tak - dysk ATA .... ale jest postep. odpialem CD ...dysk od razu startuje CD z mastera na zworkach ustawilem na Csel, na tasmie podpiolem na sec master i wydaje mi sie ze jest dobrze chociaz nie tak szybko jak bez CD. Jeszcze poproboje z innymi kofigoracjami na tasmie. dzieki za trafna diagnoze ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...