BENITO Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Witam. Chciałbym wam donieść, że w wyniku moich ostatnich testów w chiplabie wreszcie jakiś GOTOWY ZESTAW pokonał Thermalrighta XP-120 z wiatrakiem TT thunderblade 1900rpm. Procek P4 prescott confidentional 3,2 Ghz mobo,intel XP-120+tt thunderblade 120@1900rpm idle 34 stress 47 Thermaltake BIG Water high 2300rpm max stress 42 stopnie idle 32 stopnie low 1200 rpm stress 47 stopni idle 34 stopnie CoolerMaster Aquagate Mini/R120 High 2600 rpm stress 38 stopni idle 29 stopni Low 1050 rpm. stress 45 stopni idle 33 stopnie Jeśli ktoś nie chce się babrać w samodzielne składanie, to wreszcie ma wybór. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Aquagate mini jest dość tanim zestawem. Może być w sam raz dla tych co nie chcą wyjca na procku ale nie chcą również brać się za WC od zera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 jeszcze byś o głośności napisał.... bo ten CM do cichych nie należy tak samo BigWater na obrotach w trybie Hi :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 (edytowane) jeszcze byś o głośności napisał.... bo ten CM do cichych nie należy tak samo BigWater na obrotach w trybie Hi :| 1441771[/snapback] Jeśli dobrze go odpowietrzysz to jest znośny :) Tylko trzeba go dokłądnie odpowietrzeyć bo inaczej ostro pompka w nim pierdzi, po odpowietrzeniu pompka jest niesłyszalna :) Co do wentyla to zawsze można go wyminić :wink: Edytowane 12 Maja 2005 przez luks__pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 miałem na myśli wentylatory.... zapewne nie da się tego porównać z czymkolwiek mającym wentyle na 5V - np. 3x120mm na 5V...... szczerze mówiąc to BigWaterm mnie rozczarował :/ a ja myslałem że jest lepszy od jakiegokolwiek CM'a...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scoon Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 benito jak zwykle wasze testy mnie nie przekonuja fakt faktem mozliwe ze TR dostaje w dupe od tych zestawow ale... jakies porzadne testy by sie przydaly potwierdzajace te suche liczby troche sie nastukalem teraz ale jutro pogadamy na ten temat pozdro dla prawdziwych :D:D:D elo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Benito mogłeś jeszcze swój kibelek przetestować... dla porównania :) Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 Ciekawe jak XP-120 (lub XP-90c :D) z jakas DELTA (>100 CFM) by wypadl, bo wydaje mi sie ze te gotowce by zjadl :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 Test robiłem sam osobiście w labie, nikt inny. Wyniki są dobre. Jeśli się komuś nie podoba moja praca, prosze bardzo, może dalej tkwić w swoim samouwielbieniu. Podaję do wiadomości żeby inni użytkownicy mieli rozeznanie w wydajności. Z głośnością jest tak, że na high CM jest męczący, ale na low prawie niesłyszalny przy zamknietej budzie. TT jest cichszy niż CM na high, jednak mniej wydajny. Przy obrotach na low jest całkowicie niesłyszalny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbuda Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 Ciekawe jak XP-120 (lub XP-90c :D) z jakas DELTA (>100 CFM) by wypadl, bo wydaje mi sie ze te gotowce by zjadl :D 1442522[/snapback] Ciekawe czy przy takiej samej glosnosci? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 ta i do tej delyt by trzeba kotwice jeszcze zarzucic zeby nie wyrwalo procka z socketem i polecalo w kosmos :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...