Skocz do zawartości
BENITO

Thermalright Pokonany.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Chciałbym wam donieść, że w wyniku moich ostatnich testów w chiplabie wreszcie jakiś GOTOWY ZESTAW pokonał Thermalrighta XP-120 z wiatrakiem TT thunderblade 1900rpm.

Procek P4 prescott confidentional 3,2 Ghz mobo,intel

XP-120+tt thunderblade 120@1900rpm

idle 34

stress 47

Thermaltake BIG Water

high 2300rpm

max stress 42 stopnie

idle 32 stopnie

low 1200 rpm

stress 47 stopni

idle 34 stopnie

CoolerMaster Aquagate Mini/R120

High 2600 rpm

stress 38 stopni

idle 29 stopni

Low 1050 rpm.

stress 45 stopni

idle 33 stopnie

Jeśli ktoś nie chce się babrać w samodzielne składanie, to wreszcie ma wybór.

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeszcze byś o głośności napisał.... bo ten CM do cichych nie należy tak samo BigWater na obrotach w trybie Hi :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeszcze byś o głośności napisał.... bo ten CM do cichych nie należy tak samo BigWater na obrotach w trybie Hi :|

1441771[/snapback]

Jeśli dobrze go odpowietrzysz to jest znośny :) Tylko trzeba go dokłądnie odpowietrzeyć bo inaczej ostro pompka w nim pierdzi, po odpowietrzeniu pompka jest niesłyszalna :) Co do wentyla to zawsze można go wyminić :wink: Edytowane przez luks__pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

miałem na myśli wentylatory.... zapewne nie da się tego porównać z czymkolwiek mającym wentyle na 5V - np. 3x120mm na 5V......

szczerze mówiąc to BigWaterm mnie rozczarował :/ a ja myslałem że jest lepszy od jakiegokolwiek CM'a......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

benito jak zwykle wasze testy mnie nie przekonuja fakt faktem mozliwe ze TR dostaje w dupe od tych zestawow ale... jakies porzadne testy by sie przydaly potwierdzajace te suche liczby troche sie nastukalem teraz ale jutro pogadamy na ten temat

pozdro dla prawdziwych :D:D:D

elo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Test robiłem sam osobiście w labie, nikt inny. Wyniki są dobre. Jeśli się komuś nie podoba moja praca, prosze bardzo, może dalej tkwić w swoim samouwielbieniu.

Podaję do wiadomości żeby inni użytkownicy mieli rozeznanie w wydajności.

Z głośnością jest tak, że na high CM jest męczący, ale na low prawie niesłyszalny przy zamknietej budzie.

TT jest cichszy niż CM na high, jednak mniej wydajny. Przy obrotach na low jest całkowicie niesłyszalny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi