Skocz do zawartości
Capoeira

bespieczne napięcia na P4 Nordwoooooooood

Rekomendowane odpowiedzi

bo dłogich bojach z prostowaniem pinów postanowiłem na stałe ustanowić nap na p4. złączyłem ze sobą 3 piny i mam od razu 1.8v

tylko czy na takim napięciu niepadnie po roku.??????????????????????

czy metoda zalania lakierem przewodzącym prąd jest bespieczna?????????

czy ktoś sobie w ten sposub zpieprzył proca??????????

do ile moge ustawić na maxa????????????????????????????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Strasznie dużo osób jakoś pisze, że P4 padają powyżej 1.8v. Ja się z takim przypadkiem nie spotkałem 8O Mój biega na 1.72-1.8v i tyle jest IMHO napewno bezpieczne.

Wg twojej skromnej opinii jest bezpiecznie. Ale jak długo jest bezpiecznie? Przeciez ten proc moze ci za przeproszeniem "<span style="color:red;">[ciach!]</span>lnąć" w każdym momencie... Ja staram się nigdy nie przekraczać napięcia o 10% nominalnego. To jest moje IMHO :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze masz 3 letnią gwarancje  :wink:

wlasnie poza tym trzeba poszukac w specyfikacjach intela na jakie napiecua max moze chodzic proc moj stary copermine pomimo ze byl na 1.75 to na 2.1 pomykal i nie mial problemow a jak po 2 latach padnie to sie z pudelkiem radiatorem i papierami slowem calego boxa oddaje i dostaje sie proca nowej generacji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

A na moim miescie (ale to wies.. :-)) mowia ze.. niebezpieczne dla Northwooda jest dopiero 1.95-2V. I to o tyle niebezpieczne (sprawdzilem to) ze proc "trzaska" w jednej chwili, nawet sie nie zdazy nagrzac. Przy Ucore 2V (uszkodzona MB) pojawialo sie tylko logo "Energy Star" (i juz tak zostawalo, na wieki wiekow :-)). Uwazam, ze 1.85V (o ile jest dokladne i stabilne) niczego zlego, poza grzaniem nie spowoduje..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bo dłogich bojach z prostowaniem pinów postanowiłem na stałe ustanowić nap na p4.  złączyłem ze sobą 3 piny i mam od razu 1.8v

tylko czy na takim napięciu niepadnie po roku.??????????????????????

czy metoda zalania lakierem przewodzącym prąd jest bespieczna?????????

czy ktoś sobie w ten sposub zpieprzył proca??????????

do ile moge ustawić na maxa????????????????????????????

A tak przez ciekawość: dlaczego masz Vcore 1,82 ???

Moje 2,0 @ 2,9 stabilnie stoi przy 1,65V

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na mieście mówią, że.... P4 na 1.85v pali się z 3-4 tygodnie 8O Pozostaje mi tylko swojego na takie coś puścic i czekać na P4 1.8A z jądrem C1  :wink:

Ciekaw jestem czy Intel puści w ogóle takiego 1.8A na steppingu C1. Jeśli jednak wyjdą, to w naszym pięknym kraju będą pewnie dopiero na sam koniec tego, albo na początku przyszłego roku...(w końcu jesteśmy dla Intela krajem 10-ej kategorii:) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

vince15 - też jestem ciekaw czy wyjdą. Realnie patrząc to 1.8A czy 2.0A mogą wyjść jako odpowiedź na zapewne dobrze podkręcające się Athlony 1700+ 0.13um.

Wydaje mi się, że najmniejszym P4 z nowym steppingiem będzie 2GHz. Ale mimo wszystko na jakieś 3,2GHz pewnie będzie szło bez większych problemów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A na Gigabitach wskazniki wlasciwie monitoruja tylko dodatnie napiecia +3,3 +5 +12 w granicach +/-0.1v

natomiast przy ujemnych odczytuja kosmicznie typu -12v = -8,12v czy -5v = -3,5v

Zasilacz z Modecom Fine-II 300W

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...