Kaminski99 Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 (edytowane) Czesc Wie ktoś jak zrobić coś takiego jak AUTOCONNECT shidera pod slacka ?? Może jest już takie coś a ja nie wiem o tym :? bo mnie juz denerwuje co 24h logowanie sie na roota i wpisywanie startadsl :) Posiadam Slacka 10.1 i stery od moedmu (fasta 800) eagle. Pozdrawiam NEWBIE z [brzydkie określenie na linuksa]a:D Edytowane 16 Maja 2005 przez Kaminski99 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dondexterro Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 sadze ze dodanie do crona tego powinno pomoc. nie wiem jakiego masz. ale wpisz man crontab, bodajze dodaj do /etc/crontab taka linije 0 24 * * * startdsl powinno pomoc :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaminski99 Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 Nowe problemy, okazało się, że stery eagle krzaczą się za każdym razem po restarcie koma, działaja tylko do reboota po instalce, więc przesiadłem się na jakies z www.sagem.com teraz mam polecenie ADI_PPP_Go Jednak nie pomaga dopisanie tego i oczywiscie zamiana startadsl na ADI.... Jakoś wogule nie startują dopsiane skrypty. Co jest ??:) Moze jakis inny pomysl? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoubleG@MDG Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 takie myślenie jest bez sensu jedno jest pewne wszyscy używacie pppd jako demon kontrolującego połączenie a więc wystarczy sobie dopisać w pliku konfiguracyjnym tym który jest wywoływany przez wasze skrypty w postaci takiej jak pppd call "i tu wasz plik " a znajduje sie on w katalogu /etc/ppp/peers/ taką linijeczke jak : "persist" która powoduje że jak nam sie połączenie rozłączy to nasz pppd sprubuje sie ponownie połaczyć a opcja "maxfail" mówie mu ile razy ma sprubować "holdoff" mówi jak ma długo czekać pomiędzy poszczegulnymi prubami czytając many można sie wiele dowiedzieć he. jest to sprawdzona metoda mi działa pozdoro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...