Skocz do zawartości
PyRoK

Problemy Ze Sterownikami Do Karty Graficznej

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam problem, a mianowicie, problem z kartą graficzną. Na wstępie zaznacze, ze mam Gainwarda Geforce III Titanium 128 MG. Kartę kupiłem około 2 lata temu ( a moze więcej :) ) i wraz z nią dostałem oczywiscie płytę ze sterownikami. Kłopot jest taki, ze tylko te sterowniki dobrze mi chodzą, a nowsze nie. Postęp grafiki komputerowej z dnia na dzien sie polepsza, więc wychodzą również nowe stery do kart graficznych. Przy nowych grach musze miec zainstalowane najnowsze detonatory bo na starych nie chcą odpalic bądź nie jest w pełni idealna grafika. Do rzeczy :D, gdy instaluje najnowsze stery w tym przypadku są to stery z nvidia.com, instaluje i nie wiem czemu zamiast polepszenia sie grafy i odpalenia danej gry, która wymaga new sterów to podczas włącznia ,komp mi sie zwiesza i musze go resetować, gdy tylko pojawi sie cos 3D . Nawet jak włącze wygaszacz 3D z tymi nowymi sterami to jest to samo ( komp załapuje tzw. zwieche ), wiec musze zainstalowac ponownie stare sterowniki na których nie działają mi nowe gry.

Na starych sterach działają gry, stare jak i nowe ale przy nowych grafa jest kompletnie "zepsuta" ( wiec jest to znak, ze trzeba zainstalowac nowe stery ) i na nowych nie działa prawie nic bo zdarza sie, ze czasami odpali jakas, która wymaga nowych sterów ale to rzadkość. Nie wiem co moze byc powodem tego, ze tak sie dzieje. Proszę o pomoc. Za jakiekolwiek pomoc big thx :)

Wiem, ze moze troche namotałem ale powinniście wiedzieć o co chodzi :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi