Portal Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 Witam Zamierzam kupic sobie UPS ale zabardzo nie orintuje sie jakie sa rynku - moze pomozecie mi i doradzicie mi jakiej firmy najlepiej kupic ? ktore sa najlepsze , itp ? Moc Upsa to jakies 300 - 500Watt Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyTomHero Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 nie kupuj zadnego takiego swinstwa !!!!!!!! juz widzialem kilka spalonych plyt gl. po tym jak wylaczyli prad !!!!! to podobno jak nie m,a napiecia to jeszcze dowala napiecie do zasilacza i pali plyte gl. - bynajmniej w tych tanich..... no chyba ze zamierzasz wydac ok. 800 zylka na UPS'a :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fetorman Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 polecam fideltronik 700 swietny kumpel ma juz od dwoch lat i nie nazeka a ja mam zamiar go niedlugo kupic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snajper_Tango4 Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 nie kupuj zadnego takiego swinstwa !!!!!!!! juz widzialem kilka spalonych plyt gl. po tym jak wylaczyli prad !!!!! to podobno jak nie m,a napiecia to jeszcze dowala napiecie do zasilacza i pali plyte gl. - bynajmniej w tych tanich..... no chyba ze zamierzasz wydac ok. 800 zylka na UPS'a :evil: Wnioskuje że twoja opinia nie opiera się na własnych doświadczeniach, ale na jakiś zasłyszanych opiniach :evil: - otóz muszę cię zmartwić: 1. UPS nie jest w stanie spalić płyty - ma wbudowane zabezpieczenia 2. Przewinęły mi się przez ręce 4 UPS'y i żaden niczego nie spalił 3. Prawie wszystkie firmy w moim biurowcu mają UPS'y i nic takiego się jeszcze nie wydażyło 4. Jak chcesz mieć 100% pewności to po UPS'ie wpinasz jeszcze akar'a Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Portal Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 a co to jest ten akar ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snajper_Tango4 Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 a co to jest ten akar ? filtr przeciw-przepięciowy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 Ja mam do sprzedania dwa UPS firmy EVER model ups mp 300 dpc mikropower. Na gwarancji , nówki za cenę niższa o wiele niż w sklepie. ... Podtrzymuje napiecie przez ok.15 minut. Po "wygrzaniu" podobno dłużej... cena w sklepie ok 260 pln za sztukę.. sprzedam taniej za ok. 190 pln... (może nawet coś spuszczę...):D tutaj jest link do tego modelu http://strony.wp.pl/wp/bikofphu/zasilacze.html CECHY PRODUKTU Moc wyjściowa (VA / W) 300 / 180 Napięcie wejściowe (V) 220 Czestotliwość (Hz) 50 Zakres napięcia wyjściowego (V) 176 - 258 Kształt napiecia wyjściowego sinusoidalny Filtracja napięcia wyjściowego filtr przeciwzakłóceniowy, RFI/EMI tłumik warystorowy Zabezpieczenie przeciążeniowe bezpiecznik topikowy Progi przełaczenia UPS - sieć (V) 180 - 253 Napięcie wyjściowe (V, akumulator) 220 Czestotliwość (Hz, akumulator) 50 Kształt napiecia wyjściowego (akumulator) schodk. aprox. sinus. Filtracja napięcia wyjściowego (akumulator) RC Zabezpieczenie przeciw zwarciowe (akumulator) elektroniczny Zabezpieczenie przeciążeniowe (akumulator) elektroniczny Czas podtrzymania (min.) 9 Czas przełączania na UPS (ms) 3 Czas ładowania (godz.) 4 Ilość gniazd wyjściowych 1 Zimny start tak DPC (cyfrowa kontrola pracy) tak Sygnalizacja optyczno akustyczna Wymiary (mm) 110 x 110 x 295 Waga (kg) 4.5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyTomHero Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 nie kupuj zadnego takiego swinstwa !!!!!!!! juz widzialem kilka spalonych plyt gl. po tym jak wylaczyli prad !!!!! to podobno jak nie m,a napiecia to jeszcze dowala napiecie do zasilacza i pali plyte gl. - bynajmniej w tych tanich..... no chyba ze zamierzasz wydac ok. 800 zylka na UPS'a :evil: Wnioskuje że twoja opinia nie opiera się na własnych doświadczeniach, ale na jakiś zasłyszanych opiniach :evil: - otóz muszę cię zmartwić: 1. UPS nie jest w stanie spalić płyty - ma wbudowane zabezpieczenia 2. Przewinęły mi się przez ręce 4 UPS'y i żaden niczego nie spalił 3. Prawie wszystkie firmy w moim biurowcu mają UPS'y i nic takiego się jeszcze nie wydażyło 4. Jak chcesz mieć 100% pewności to po UPS'ie wpinasz jeszcze akar'a moj kumpel mial i mu spalila sie pylta tuz po tym jak nie bylo pradu i z tego wnioskuje ze sa do bani - mial jakis tam za 100 (dlatego pisalem ze te tanie sa do bani) - a plyte na 100% mial spalona bo bylem z nim w servisie i to wlasnie mu powiedzieli :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snajper_Tango4 Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 moj kumpel mial i mu spalila sie pylta tuz po tym jak nie bylo pradu i z tego wnioskuje ze sa do bani - mial jakis tam za 100 (dlatego pisalem ze te tanie sa do bani) - a plyte na 100% mial spalona bo bylem z nim w servisie i to wlasnie mu powiedzieli :wink: Nie koniecznie musiał być to UPS - ale cóż może... wypadki się zdażają... ale tych najtańszych rzeczywiście nie warto kupować Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...