Skocz do zawartości
maciej

Cooler od P4 na GF2 Ti (modemowcy wybaczcie...)

Rekomendowane odpowiedzi

Zomer dlaczego każdego GF2 nazywasz shitem??

Może kupiłes kiedyś jakiś trefny egzemplaż, który Ci zwalił system i zaprzysięgłeś zemste :P

Bajerki na forum tesh powinny być. Fakt, że aż takie chłodzenie nie jest wymagane ale miło popatrzyć :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z bajerami to se idz na wystawe expo 2010 i gwarancja pierwsze miejsce ,  no dobra a co ci to dało z tej starej rury dużo nie wyciągniesz nawet jak to wykręcisz na 100000000000Ghz sam tego gf mam i wiem ze to szit. A i proponuje następnym razem chłodzenie cieklym azotem i bedzie git :lol:

zomer, pieprzysz jak poparzony 8O

Od kiedy i dlaczego GF2 Ti to szit ??????? 8O

Moze masz jakas firma "kogucik" i ci sie pier .......... kaszani ? 8O

Ja mam PROLINKa i sie z niej jeszcze ciesze.

Widze tez ze masz bardzo dobre wyniki w kreceniu :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ZOMER, przesadzasz! Ja Cię stac na GAINWARDa to sobie kupuj. Ja mam tylko na uzywanego GF2Ti i wyciskam ile mogę. Jak to robie i czy cos to da to juz inna sprawa.

Jak na razie jest postep bo na standadrowym coolerze nie moglem przejsc 267MHZ na rdzeniu. Teraz spokojnie na 280 i chce dalej ale nie mam czasu. Tylko mi nie mow ze krecenie rdzenia nic nie daje bo DOSKONALE TO WIEM.

Co do coolerka tez zacząłem sie zastanawiać. Bije sie w piers że pieprzyłem głupoty i rzeczywście jest to cooler od celera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zomer zomer zomer itd........

spoko chłopcy poprostu jestem nienasycony i nie zadowala mnie ta karta jest trochu stara nie uważacie będzie już ze 3 latka jak było pierwszy raz o niej słychać, a firme mam nie kogucik ;) tylko innovision 3d z pamięciami 4,5 ns a mogłem poczekać i kupić prolinka moze lepszy

I wielkie sorry jeżeli kogoś uraziłem !!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.xbitlabs.com/video/geforce2-ove...cking/v7700.jpg

A tak wygląda GF2 taki jak ja mam, po żałożeniu dodatkowego chłodzenia przez redaktorów X-Bit Labs :D

Wiecie co uważam X-Bit za profesjonalny serwis. I na ich miejscu to bym sie wstydził taką lipną przerubke pokazywać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba było zamontować tak radiatory na pamięciach i chipie żeby żeberka były równoległe do dłuższej krawędzi karty. Wtedy zamontować wiatrak 80 w miejscu 3 śledzi pod kartą i chłodzić radiatorki powietrzem z zewnątrz. Napewno duzo większa by była różnica.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez sensu. Karta graficzna az tyle ciepla nie oddaje by cos takiego bylo uzasadenione. Wydziela ona ledwie kolo 10W. Na to wystarcza slabszy cooler. Zauwaz ze z odwrotnej strony chip i tak jest cieply...

Tos teraz palnął... kekeke 10W... no comment... poczytaj specyfikacje... 15-20W to minimum... a zakładanie takiego sprzętu ma sens jak ktoś lubi o/c grafe... Swoją drogą są ludzie mający peltki na grafie i to 74Watowe :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...