gorky1000 Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 witam, mam od niedawna plyte dwuproceorowa asus A7M 266-D z dwoma athlonami 2400+ przerobionymi tak aby dzialaly w dualu (nie ja przerabialem) - chodza na 2000 mhz mam pytanie o temperature procesorow - normalnie maja tak okolo 48 stopni - w stresie 53-54 stopnie wiem ze to za duzo - czego to moze byc wina:? 1.napiecia - 1,68v 2.wiatrakow - arctic cooling coper silent 2TC 3.slabego posmarowania? czy wszystkich tych rzeczy na raz? temperatura mobo tez wysoka 32 stopnie dzieki za wszelkie sugestie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 nie jest to jakas temperatura krytyczna, wiadomo, ze przy dwoch procach bedzie cieplej w budzie, wiec postaraj sie o lepsza wentylacje obudowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorky1000 Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 witam, mam od niedawna plyte dwuproceorowa asus A7M 266-D z dwoma athlonami 2400+ przerobionymi tak aby dzialaly w dualu (nie ja przerabialem) - chodza na 2000 mhz mam pytanie o temperature procesorow - normalnie maja tak okolo 48 stopni - w stresie 53-54 stopnie wiem ze to za duzo - czego to moze byc wina:? 1.napiecia - 1,68v 2.wiatrakow - arctic cooling coper silent 2TC 3.slabego posmarowania? czy wszystkich tych rzeczy na raz? temperatura mobo tez wysoka 32 stopnie dzieki za wszelkie sugestie 1444845[/snapback] pewnie najlepsza bylaby taka serwerowa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 Jeżeli masz taka temperature nie masz sie czym przejmować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lzep Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 Wszystko w porządku - mój 2400+ ( lekko podkręcony :D ) ma w tej chwili 46st, NB -> 28 st - nic specjalnego nie robię (net, poczta, Foobar) - w budzie dwa dodatkowe wiatraki 2300 obr/min. Pozdr. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 hehe moj palomino ma 49c-winamp,opera,mulek,gg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apofiss Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 Nie jest źle. Mój procek przy klikaniu w necie ma 44*C gorzej w stresie bo dochodzi do 64*C. Najwyższa pora na nowy cooler. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 moj w stresie ma 53c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vegan Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 to jest niezły wynik :-) miałem tego asusa ... lecz mi sie spalił :-( obecnie mam to co w opisie ... ja dałem jeszcze wiatrak co owiewa płyte głowną i temperatura spadła o 5C obudowa musi być mocno wentylowana dlatego ja sie przesiadłem na WC Możesz dać radiatory na mosfety też pomaga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...