zbyszek Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 Startuje tylko na 66 mHZ , nowy bios Na 100 mhz startuje ale nie chce zainstalować się windows zwis już przy skanowaniu dysku. Na 133 nie startuje mimo podniesienia napięcia do 1,69 MOŻE KTOŚ SIĘ Z TYM SPOTKAŁ????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 ten celeron to jest wersja 66mhz (tak sądze) więc na 100mhz ciężko będzie, ale jak masz dobre chłodzenie to powinno......,btw.daj napięcie na 1.75 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 Startuje tylko na 66 mHZ , nowy bios Na 100 mhz startuje ale nie chce zainstalować się windows zwis już przy skanowaniu dysku. Na 133 nie startuje mimo podniesienia napięcia do 1,69 MOŻE KTOŚ SIĘ Z TYM SPOTKAŁ????? Hmmm , sprawdz zasilacz( czy daje poprawne napiecia ) , pozatym to plyta ECsa i wszystko jest mozliwe . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 faktycznie zasilacz może być za słaby jak masz dużo w kompie wsadzone (chodzi mi o akcesoria) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszek Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 ten celeron to jest wersja 66mhz (tak sądze) więc na 100mhz ciężko będzie, ale jak masz dobre chłodzenie to powinno......,btw.daj napięcie na 1.75 Ale sprawdzałem na ABIT ST6 i idzie jak ogień nawet na 133 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 ten celeron to jest wersja 66mhz (tak sądze) więc na 100mhz ciężko będzie, ale jak masz dobre chłodzenie to powinno......,btw.daj napięcie na 1.75 Ale sprawdzałem na ABIT ST6 i idzie jak ogień nawet na 133 Oka , ale pamiatki ,zasilacz i twardy dysk byle te same ?? . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 Skoro na innej mobo idzie na takich FSB to napisz jeszcze jaki masz zasilacz i na jakim zasilaczu go odpalałeś Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszek Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 ten celeron to jest wersja 66mhz (tak sądze) więc na 100mhz ciężko będzie, ale jak masz dobre chłodzenie to powinno......,btw.daj napięcie na 1.75 Ale sprawdzałem na ABIT ST6 i idzie jak ogień nawet na 133 Oka , ale pamiatki ,zasilacz i twardy dysk byle te same ?? . Wszystko było to samo Dlaczego płyta może źle rozpoznawać procesor i jak to obejść???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 ten celeron to jest wersja 66mhz (tak sądze) więc na 100mhz ciężko będzie, ale jak masz dobre chłodzenie to powinno......,btw.daj napięcie na 1.75 Ale sprawdzałem na ABIT ST6 i idzie jak ogień nawet na 133 Oka , ale pamiatki ,zasilacz i twardy dysk byle te same ?? . Wszystko było to samo Dlaczego płyta może źle rozpoznawać procesor i jak to obejść???? Odpowiedz brzmi dlaczego ECS? . Niestety to szjas nie plyty glowne . Jak masz ja na gwarancji to idz wymien . Chyba ze tam jakas zworka jest do ustawienia FSB , ale watpie . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszek Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 Skoro na innej mobo idzie na takich FSB to napisz jeszcze jaki masz zasilacz i na jakim zasilaczu go odpalałeśwszystko to samo nawet obudowa zmieniłem tylko płytę chociaż w instrukcji pisze że chodzą tualatiny i kilka firm sprzedaje takie kompy Płyta na 100 mhz rusza i jest OK temperatura 30 C tylko XP daje komunikat że nie może zapisać plików na dysku na samym początku instalacji(pierwsze pliki) a ME wiesza się przy skanowaniu przed instalacją Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszek Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 ten celeron to jest wersja 66mhz (tak sądze) więc na 100mhz ciężko będzie, ale jak masz dobre chłodzenie to powinno......,btw.daj napięcie na 1.75 Ale sprawdzałem na ABIT ST6 i idzie jak ogień nawet na 133 Oka , ale pamiatki ,zasilacz i twardy dysk byle te same ?? . Wszystko było to samo Dlaczego płyta może źle rozpoznawać procesor i jak to obejść???? Odpowiedz brzmi dlaczego ECS? . Niestety to szjas nie plyty glowne . Jak masz ja na gwarancji to idz wymien . Chyba ze tam jakas zworka jest do ustawienia FSB , ale watpie . Płyta jest całkiem fajna jeśli wsadzę cel 900@1200 i stabilna jak mur ale dziwi mnie ta współpraca z tualatinem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 moze za stara wrsja chipseta wlasnie napisz na jakim chipsecie ona jest jego wersja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszek Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 moze za stara wrsja chipseta wlasnie napisz na jakim chipsecie ona jest jego wersjaChipset SIS 635T Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 ten celeron to jest wersja 66mhz (tak sądze) więc na 100mhz ciężko będzie, ale jak masz dobre chłodzenie to powinno......,btw.daj napięcie na 1.75 Nie było Celków Tualatinów na FSB 66Mhz, a nawet Copermine też już tylko na 100Mhz (ostatni na 66Mhz był 766Mhz). 8) Płytaka na pewno obsługuje Tualatiny widziałem testy na kilku serwisach (Twoje PC RIP :cry: , Benchmark) więc może to kwestia ustawień np. zworek lub innego elementu np. pamięci (ECS są wybredne jak o to chodzi i nawet jak pamięci są ok i na innych mobo chodzą to na ECS nie końiecznie trzeba szukać.) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...