Piotr W Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 (edytowane) Jestem posiadaczem kieszeni LINK Po podłączeniu jej poprzez USB 2.0 działa bezproblemowo, jednak korzystnie z niej poprzez FireWire nie jest możliwe. Po podpięciu do FW dysk jest co prawda rozpoznawany przez system (WinXP ENG SP2 ), ale jego zawartość zostaje 'wyczyszczona'. Pozostaje jedynie wcześniejszy podział na partycje (ale są one rozpoznawane jako RAW) Usunięcie partycji i utworzenie nowych oraz ponowne ich sformatowni na NTFS/FAT32 nie pomaga (co prawda zarówno tworzenie partycji jak i ich formatowanie przebiega bezproblemowo - czasem udaje się nawet coś na nich zapisać - ale po chwili kieszeń powoduje ich uszkodzenie, tnz. pliki stopniowo stają się nieczytelne, 'znikają', po czym to samo następuję z całą struktura partycji) nie pomaga zmiana kabla FireWire szyna PCI jest taktowana nominalnie wykluczam również problem po stronie HDD (na IDE pracuje OK) odpada również przegrzewanie się dysku (problem ma miejsce również gdy dysk jest jeszcze zimny) winny nie jest również kontorler, bo próbowałem zarówno ze zintegrowanym na MB (Epox 8RDA3+) jak i z gniazdem FW które mam w SB Audigy 2 ZS przyczyna po stronie kieszeni jest raczej mało prowdopodobna, bo to już moja druga i problem ten sam (pierwszą sprzedawca wymianił na nową w ramach gwarancji - był ten sam problem) Nie za bardzo wiem, jak sobie z opisanym problemem poradzić, co może być jeszcze przyczyną takiego zachowania dysku/kieszeni Będę wdzięczny za wszelkie ewentualne podpowiedzi -- EDIT: Znalazłem opis podobnego problemu na tym forum LINK, niestety również bez rozwiązania Edytowane 15 Maja 2005 przez Piotr W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...