CriXu Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 Witam Mam problem z nagrywarka Ricoh MP7120A 12x10x32 - nagrywarka co prawda jest bardzo stara ale za to bardzo dobra... kupilem ja kilkalat temu i dalem za nia ponad 1500zł.. od jakiegos czasu lezy u mnie w szafie i m problem z rozkrecaniem płyt... tzn. po wlozeniu plyty nie moze nagrywarka jej rozkrecic :) czy wie ktos czy mozna takie cos jakos naprawic??? fajnie by bylo bo nagrywarka byla bardzo dobra i niezawodna :) Prosil bym o jakies info co musialbym rozkrecic zeby jakos moze przeczyscic silniczek albo cos... nie chcem dawac jej do naprawy bo sie nie oplaca... w dziurze w ktorej mieszkam zawojaja sobie pwnie za zrobienie o ile sie da z 50zł a za 50 zł mozna kupic prawie nowa nagrywarke... wiem ze ejst stara ale chcialbym ja naprawic bo szkoda zeby lezala :P a sprzedac nie sprzedam bo za duzo dalem za nia a poza tym kto to kupi.... Prosze o jakies info... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CriXu Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 hmmm nikt nie wiem czy da sie to naprawic??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 Ja bym bardziej obstawial na zabrudzony laser niz silniczek. Rozkrec nagrywarke sciagnij obudowe i przeczysc laser jakis wacikiem nasaczonym w spirytusie ew. alkoholu. Jesli to nie pomoze to wydaje mi sie ze musisz sie pogodzic z tym i zakupic nowy naped :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CriXu Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 sciagnolem z niej obudowe i sprawdzilem co ejst grane i okazalo sie ze silniczek nie moze rozkrecic plyty (tak jak przewidywalem)...wiec rozkrecilem ja w cholere (na czesci pierwsze), przeczyscilem ladnie, kazda czesc przedmuchalem sprezonym powietrzem i przetarlem specialna szmatka nastepnie popukalem troszku (w razie jak by czyszczenie nic nie dalo to moze by jakos zaskoczyla wiec udezylem kilka razy piescia :)) nastepnie skrecilem i pdlaczylem zasilanie i niestety silniczek nie zaskoczyl wiec wywnioskowalem ze jest spalony... patrzylem czy mozna kupic podobne na allegro ale neistety nie ma wiec juz po nagrywarce :P szkoda bo kiedys byla jedna z najlepszych i najdrozszych na rynku az sie serce kraje :( no ale nic trudno sie mowi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 Moze kiedys wpadnie ci w rece jakich uszkodzony naped to podmienisz sobie silnik :) czasami pasuja nawet z innych modeli trzeba tylko trafic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...