Skocz do zawartości
CriXu

Nagrywarka Ricoh Mp7120a 12x10x32

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam problem z nagrywarka Ricoh MP7120A 12x10x32 - nagrywarka co prawda jest bardzo stara ale za to bardzo dobra... kupilem ja kilkalat temu i dalem za nia ponad 1500zł.. od jakiegos czasu lezy u mnie w szafie i m problem z rozkrecaniem płyt...

tzn. po wlozeniu plyty nie moze nagrywarka jej rozkrecic :) czy wie ktos czy mozna takie cos jakos naprawic??? fajnie by bylo bo nagrywarka byla bardzo dobra i niezawodna :)

Prosil bym o jakies info co musialbym rozkrecic zeby jakos moze przeczyscic silniczek albo cos... nie chcem dawac jej do naprawy bo sie nie oplaca... w dziurze w ktorej mieszkam zawojaja sobie pwnie za zrobienie o ile sie da z 50zł a za 50 zł mozna kupic prawie nowa nagrywarke... wiem ze ejst stara ale chcialbym ja naprawic bo szkoda zeby lezala :P a sprzedac nie sprzedam bo za duzo dalem za nia a poza tym kto to kupi....

Prosze o jakies info...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym bardziej obstawial na zabrudzony laser niz silniczek.

Rozkrec nagrywarke sciagnij obudowe i przeczysc laser jakis wacikiem nasaczonym w spirytusie ew. alkoholu. Jesli to nie pomoze to wydaje mi sie ze musisz sie pogodzic z tym i zakupic nowy naped :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sciagnolem z niej obudowe i sprawdzilem co ejst grane i okazalo sie ze silniczek nie moze rozkrecic plyty (tak jak przewidywalem)...wiec rozkrecilem ja w cholere (na czesci pierwsze), przeczyscilem ladnie, kazda czesc przedmuchalem sprezonym powietrzem i przetarlem specialna szmatka nastepnie popukalem troszku (w razie jak by czyszczenie nic nie dalo to moze by jakos zaskoczyla wiec udezylem kilka razy piescia :)) nastepnie skrecilem i pdlaczylem zasilanie i niestety silniczek nie zaskoczyl wiec wywnioskowalem ze jest spalony... patrzylem czy mozna kupic podobne na allegro ale neistety nie ma wiec juz po nagrywarce :P szkoda bo kiedys byla jedna z najlepszych i najdrozszych na rynku az sie serce kraje :( no ale nic trudno sie mowi...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi