Skocz do zawartości
peterpz

Ciernista Droga Do Rekordu

Rekomendowane odpowiedzi

Jak już pewnie wiecie nie przebiję się przez tą ścianę jaką jest FSb 243 (jeszcze stabilne). Od 244 już się zaczynają blue screeny. Ustawiam kompa w ten sposób: 244*9,5 1,95 V (takie wysokie napiecie żeby proc był pewny że stabilny) i pamięci synchornicznie. Moje ramki chodzą do 243 przy 2,5-3-3-6 bez podnoszenia napięcia więc nie wierzę że 1 MHz wiecej nie dadzą rady a próbowałem już nawet tak rozpaczliwych timingów: 2,5-5-5-11 (bo na CL3 NF2 sie buntuje) przy 2,9V. NB dovoltowany na maxa i dochłodzony. Już nie wiem co robić. Komp chodzi stabilnie przy 245 ale asynchronicznie :( Tylko czy asynchronicznie to NB chodzi razem z procem czy z pamięciami? :P

Dodam że max na razie z proca to 2,65GHz przy 1,87V: http://img193.echo.cx/img193/9965/superpi4m2qs.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ile byś chciał? widocznie to już granica twojej płyty/pamięci, zawsze jeszcze możesz chłodzić mosfety i daj więcej na ram (też dochłodzić)

jednego nie rozumiem-dajesz prockowi na 2300 1,95V żeby był pewny i stabilny a przechodzi ci superpi na 2600 przy 1,87V ? po co go tak katujesz, pewny to on powinien być przy1,7-1,75V

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi