Skocz do zawartości
madkiw

Modecom 550w Model: Fsp550-60pln

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Przeglądając allegro trafiłem dziś na coś takiego allegro

Myślicie że to coś warte ? Na Dfi-Street ten model znajduje się na liście polecanych,co prawda nie modecom ale jako FSP550-60PLN choć to chyba jedno i to samo bo dla modecoma zrobiła to właśnie firma FSP.Warte to coś ?

Edytowane przez madkiw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jest markowa (Fortron) i w dodatku serwerowa potęga ... 3(!!!) płyty główne z elektroniką upchane tak, że karalucch się nie wciśnie... separowane linie zasilające... ogólnie wypas... jedno ALE: dźwięk porównywalny do średniej klasy suszarki, bo chłodzi toto jeden(!!!) wiatrak 80mm, chyba 0,3A(!). widziałem mod tego potwora z wymienionym wiatrakiem i drugim przykręcony z przodu(układ push-pull jak TAGAN), podobno nieźle się wyciszył... poszukaj na stronie fortrona po nazwie: FSP550-60PLN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość majkel84

MAM :D

Nie jest głupi- i wcale nie taki glośny aczkolwiek planuje wymiane wentyli na AC, żeby był niesłyszalny :-P

Ogólnie nawet dobrze trzyma napięcia chociaż go nie sprawdzałem miernikiem ani nie katowałem. Fakt- wnętrze jest imponujące :blink:

Gerlath- skąd wiesz że separowane linie ma ??

Ogólnie zaskoczyły mnie słabe linie 3,3 i 5V- nawet bardzo słabe, ale cóż- grunt że 12V ma dość mocną, bo 2x18A to całkiem nieźle :-P Jeśli rzeczywiście wszystkie linie są niezależne i separowane to rzeczywista moc byłaby 2x18A :blink: czyli 36A ale szczerze w to wątpie :)

a tak ogólnie to jak najbardziej POLECAM !!

Edytowane przez majkel84

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MAM  :D

Nie jest głupi- i wcale nie taki glośny aczkolwiek planuje wymiane wentyli na AC, żeby był niesłyszalny  :-P

Ogólnie nawet dobrze trzyma napięcia chociaż go nie sprawdzałem miernikiem ani nie katowałem. Fakt- wnętrze jest imponujące  :blink:

Gerlath- skąd wiesz że separowane linie ma ??

Ogólnie zaskoczyły mnie słabe linie 3,3 i 5V- nawet bardzo słabe, ale cóż- grunt że 12V ma dość mocną, bo 2x18A to całkiem nieźle  :-P Jeśli rzeczywiście wszystkie linie są niezależne i separowane to rzeczywista moc byłaby 2x18A  :blink: czyli 36A ale szczerze w to wątpie :)

a tak ogólnie to jak najbardziej POLECAM !!

1448039[/snapback]

skąd? wejdź an stronę fortrona, popatrz na dane ... 150 W dla 3,3+5V.. reszta z 550W dla 12V no minus ujemne i standby..... nie ma sumarycznego dla 12V1i 12V2, wiec logiczne jest że ma 2 oddzielne ... gdyby miał 1 transformator dużej mocy i tylko oddzielne linie stabilizacji, to miałby wieksze zakresy na każdej linii 12V i podane max poboru sumaryczne... poza tym ktoś już kiedyś podawał zdjecia tego potwora

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

warto bierz klasa sama w sobie ;) ar2r radze douczyc sie na temat zasilek :P

1448099[/snapback]

Jestem fascynatem Fortrona, jednak wiem takze, ze modecom xxx = fortron xxx - xx

czyli generalnie modecom naciaga cyferki, dlatego raczej wolalbym czystego nie oszuakanczego fortrona. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem fascynatem Fortrona, jednak wiem takze, ze modecom xxx = fortron xxx - xx

czyli generalnie modecom naciaga cyferki, dlatego raczej wolalbym czystego nie oszuakanczego fortrona. :D

1450728[/snapback]

powiedz gdzie naciaga ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość majkel84

Master Yoda ma racje, tutaj nie ma naciągania, po prostu poczuj potęgę mocy.

1450982[/snapback]

Feel the power !!! :-P

Gerlath- chodziło mi o separowane linie 3,3 5 i 12 a nie te dwie 12, ale i tak wiem o co chodzi :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi