madkiw Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 (edytowane) Witam Przeglądając allegro trafiłem dziś na coś takiego allegro Myślicie że to coś warte ? Na Dfi-Street ten model znajduje się na liście polecanych,co prawda nie modecom ale jako FSP550-60PLN choć to chyba jedno i to samo bo dla modecoma zrobiła to właśnie firma FSP.Warte to coś ? Edytowane 16 Maja 2005 przez madkiw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 raczej za taka kase nie warto, pewnie siedzi tam Fortron 350 max 400 :} podobnie jak to ma miejsce w innych modecomach . :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 Moim zdaniem się opłaca. Już było o nim na forum. Ste3an pokazywał bebeszki, a ja oniemiałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerlath Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 to jest markowa (Fortron) i w dodatku serwerowa potęga ... 3(!!!) płyty główne z elektroniką upchane tak, że karalucch się nie wciśnie... separowane linie zasilające... ogólnie wypas... jedno ALE: dźwięk porównywalny do średniej klasy suszarki, bo chłodzi toto jeden(!!!) wiatrak 80mm, chyba 0,3A(!). widziałem mod tego potwora z wymienionym wiatrakiem i drugim przykręcony z przodu(układ push-pull jak TAGAN), podobno nieźle się wyciszył... poszukaj na stronie fortrona po nazwie: FSP550-60PLN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 (edytowane) MAM :D Nie jest głupi- i wcale nie taki glośny aczkolwiek planuje wymiane wentyli na AC, żeby był niesłyszalny :-P Ogólnie nawet dobrze trzyma napięcia chociaż go nie sprawdzałem miernikiem ani nie katowałem. Fakt- wnętrze jest imponujące :blink: Gerlath- skąd wiesz że separowane linie ma ?? Ogólnie zaskoczyły mnie słabe linie 3,3 i 5V- nawet bardzo słabe, ale cóż- grunt że 12V ma dość mocną, bo 2x18A to całkiem nieźle :-P Jeśli rzeczywiście wszystkie linie są niezależne i separowane to rzeczywista moc byłaby 2x18A :blink: czyli 36A ale szczerze w to wątpie :) a tak ogólnie to jak najbardziej POLECAM !! Edytowane 16 Maja 2005 przez majkel84 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 (edytowane) warto bierz klasa sama w sobie ;) ar2r radze douczyc sie na temat zasilek :P Edytowane 16 Maja 2005 przez ste3an Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madkiw Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 Dzięki za odpowiedzi :) być może rzeczywiście się skuszę :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerlath Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 MAM :D Nie jest głupi- i wcale nie taki glośny aczkolwiek planuje wymiane wentyli na AC, żeby był niesłyszalny :-P Ogólnie nawet dobrze trzyma napięcia chociaż go nie sprawdzałem miernikiem ani nie katowałem. Fakt- wnętrze jest imponujące :blink: Gerlath- skąd wiesz że separowane linie ma ?? Ogólnie zaskoczyły mnie słabe linie 3,3 i 5V- nawet bardzo słabe, ale cóż- grunt że 12V ma dość mocną, bo 2x18A to całkiem nieźle :-P Jeśli rzeczywiście wszystkie linie są niezależne i separowane to rzeczywista moc byłaby 2x18A :blink: czyli 36A ale szczerze w to wątpie :) a tak ogólnie to jak najbardziej POLECAM !! 1448039[/snapback] skąd? wejdź an stronę fortrona, popatrz na dane ... 150 W dla 3,3+5V.. reszta z 550W dla 12V no minus ujemne i standby..... nie ma sumarycznego dla 12V1i 12V2, wiec logiczne jest że ma 2 oddzielne ... gdyby miał 1 transformator dużej mocy i tylko oddzielne linie stabilizacji, to miałby wieksze zakresy na każdej linii 12V i podane max poboru sumaryczne... poza tym ktoś już kiedyś podawał zdjecia tego potwora Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 warto bierz klasa sama w sobie ;) ar2r radze douczyc sie na temat zasilek :P 1448099[/snapback] Jestem fascynatem Fortrona, jednak wiem takze, ze modecom xxx = fortron xxx - xx czyli generalnie modecom naciaga cyferki, dlatego raczej wolalbym czystego nie oszuakanczego fortrona. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 Jestem fascynatem Fortrona, jednak wiem takze, ze modecom xxx = fortron xxx - xx czyli generalnie modecom naciaga cyferki, dlatego raczej wolalbym czystego nie oszuakanczego fortrona. :D 1450728[/snapback] powiedz gdzie naciaga ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 Master Yoda ma racje, tutaj nie ma naciągania, po prostu poczuj potęgę mocy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 Master Yoda ma racje, tutaj nie ma naciągania, po prostu poczuj potęgę mocy. 1450982[/snapback] Feel the power !!! :-P Gerlath- chodziło mi o separowane linie 3,3 5 i 12 a nie te dwie 12, ale i tak wiem o co chodzi :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...