Wal Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 Posiadam grafe Leadtek A400 TDH i mam problem ze sterownikami z serii 7x.xx Jak je zainstaluje w windzie mam same krzaki,obraz sie rozjeżdża. Ze sterownikami firmowymi leadteka lub nvidii z serii 6.x.xx wszystko jest w jak najlepszym porzadku. Bios ma date 05/31/04 rev A2 karty Czy aktualizacja biosu do grafy w czymś pomoze bo jest dostępna nowsza wersja z 10/07/04. Czy moze ktos aktualizował bios z pod windowsa programem WinFoxII i czy jest to bezpieczne? Karta nie jest kręcona chodzi se na fabrycznych ustawieniach. POMOCY!!!! bo już nie wiem co robić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SAVER Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 (edytowane) Posiadam grafe Leadtek A400 TDH i mam problem ze sterownikami z serii 7x.xx Jak je zainstaluje w windzie mam same krzaki,obraz sie rozjeżdża. Ze sterownikami firmowymi leadteka lub nvidii z serii 6.x.xx wszystko jest w jak najlepszym porzadku. Hmm...ciekawe. Właśnie taka grafa do mnie idzie. Jutro wypróbuję, mam nadzieję że wszytko będzie ok. Jeszcze nikt się nie uskarżał. Spróbuj też wyłączyć w biosie Fast write. Nie wiem jaką masz płytę,ale ludzie mają problemy z serią 6800 jak jest włączony. A jak ci chodzi na sterach 61.xx to tak pozostaw. Biosy do płyt głównych tez się dobiera do egzemplaża. Bios ma date 05/31/04 rev A2 karty Czy aktualizacja biosu do grafy w czymś pomoze bo jest dostępna nowsza wersja z 10/07/04. Czy moze ktos aktualizował bios z pod windowsa programem WinFoxII i czy jest to bezpieczne? Karta nie jest kręcona chodzi se na fabrycznych ustawieniach. Tu ci nie pomogę. Ale zaktualizować bios nie zaszkodzi. Pod windą jest to proces zautomatyzowany i raczej bezpieczny. Chyba nie masz przerw w dostawie pradu? ;) Edytowane 16 Maja 2005 przez SAVER Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wal Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 Zapomniałem dodać ze mobo mam Gigabyte KT880 i wszyscy mają proble ze sterami 7x.xx na KT880 Ale już se poradziłem i teraz te stery już działają i Fast writes też mam właczony w Biosie bo on nic nie miał do rzeczy. Oto moja metoda zapożyczona z zachodnich forum i narazie mi działa ze sterami Leadteka 71.84 (zero krzaków w 2D) Problem ze sterami 7x.xx na KT880 (w 2D krzaki) Aby sie tego problemu pozbyć należy rozpakować stery do jakiegoś katalogu i nastepnie edytowac w notepadzie plik: nv4_disp.inf i w sekcji [nv_SoftwareDeviceSettings] dodać na początku linię: HKR,, UseUncachedPCIMappings, %REG_DWORD%,1 powinno wyglądać to tak [nv_SoftwareDeviceSettings] HKR,, UseUncachedPCIMappings, %REG_DWORD%,1 HKR,, InstalledDisplayDrivers, %REG_MULTI_SZ%, nv4_disp HKR,, VgaCompatible, %REG_DWORD%, 0 HKR,, MultiFunctionSupported, %REG_DWORD%, 1 HKR,, RotateFlag, %REG_DWORD%, 4 HKR,, NV_R&T, %REG_MULTI_SZ%, "R&T0000=*,*,*,*,*,IBM251F.VSC2F0C.VSC3411.VSC3E19,HDLK" HKR,, NV_R&T, %REG_SZ_APPEND%,"R&T0001=1920,1080,*,30,*,CRTX,OEM,7425,2200,48,56,562,2,5,++I" HKR,, NV_R&T, %REG_SZ_APPEND%,"R&T0002=1920,1080,*,60,*,BNQ766A,ADD,CVTRB" HKR,, NV_R&T, %REG_SZ_APPEND%,"R&T0003=1920,1200,*,60,*,BNQ766A,ADD,CVTRB" HKR,, DevSwitchSuppressMask, %REG_DWORD%, 7 HKLM,"Software\NVIDIA Corporation\Global\NvSvc\OemConfigurations",LoadLimitedSID,%REG_SZ%,"S-1-5-11" HKR,, "DefaultSettings.XResolution",%REG_DWORD%,800 HKR,, "DefaultSettings.YResolution",%REG_DWORD%,600 teraz instaujemy sterowniki lecz może się pokazać problem z plikiem nv4_disp.inf wyskoczy błąd sumy kontrolnej crc należy to zignorować i instalacja pójdzie bez problemu Powodzonka jeśli sie to komu przyda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...