adam.co Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 Wczoraj odebrałem płytę: GA-K8NS (nForce3 250) i procesor Sempron 2600+ Mam następujący problem: Przy jakichkolwiek zmianach w Biosie komputer już nie startuje trzeba restartować Bios (rusza jedynie dysk i procesor z wentylatorem). Po restarcie Biosu i ponownym wejściu w jego ustawieniach wprowadzając w nim zmiany ale bez zapisywania komputer ponownie się uruchomi się. Nie może wystartować jednak z jakiegokolwiek urządzenia. Więc jakakolwiek zmiana w Biosie czy wprowadzenie ustawien domyślnych czy tak zwanych top i zapisanie zmian powoduje że komputer nie rusza tzn. tylko procesor i dysk twardy i potrzebny jest reset biosu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 (edytowane) Ktos pewnie wgral zly bios albo kosc biosu jest uszkodzona.Albo moze cos zle jest ustawione/zlozone lub uszkodzone, ciezko powiedziec. Edytowane 17 Maja 2005 przez Kolobos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam.co Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 Ktos pewnie wgral zly bios albo kosc biosu jest uszkodzona.Albo moze cos zle jest ustawione/zlozone lub uszkodzone, ciezko powiedziec. 1449532[/snapback] Najprawdopodobniej to drugie bo płyta była nowiutka ze sklepu. Tak więc raczej błedny bios odpada. Niestety najprawdopodobniej jest to kość. Dzisiaj odesłałem do sklepu. Na szczęscie z wymianą płytki nie ma problemu :D . Ale takie rzeczy to raczej się często nie zdarzają. Mam po prostu pecha :cry: . bo w sumie jak mi odeślą to będzie moja 5 płyta w dwuletniej historii kompa. Wcześniej miałem ASROCKA pod Intela. Wszystkim odradzam. DZIĘKIza rade. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...