Namuchubawashan1 Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 Witam. Podłączam myszke i klawiature w mojej płycie pod USB i ich nie wykrywa. Kolegi bezprzewodówka na moim sprzecie dziala bez zarztu(też pod USB). Wydaje mi sie ze potrzebne są do niej sterowniki. Pod myszke i klawiature mam podłączony konwertery z PS/2 na USB, ponieważ mam spalone PS/2. Nazwa płyty Aristo AM-639BX-S/AM-948 / A-trend ATA-N400-CX0 (według aida32). Pod USB działają również drukarka i neostrada. Z jakiej strony mogę ściągnąć te sterowniki?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 Czyli masz podlaczona zwykla myszke i zwykla klawiature pod USB przez przejsciowke? Wiec pewnie dlatego nie dzialaja, czy do przejsciowki byly jakies sterowniki? (o ile w ogole sa potrzebne). Lepiej kup myszka pod usb i klawiature, albo napraw PS/2 sprawdz miernikiem czy na porcie PS/2 masz napiecie, jak nie ma to poszukaj bezpiecznikow na plycie i zobacz czy sa dobre o ile jakies sa bo ta plyta do dobrych nie nalezy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namuchubawashan1 Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 Pod PS/2 nie dziala moja klawiatura, ale jak podlaczam kolegi pod PS/2 to dziala. czasami sie tnie, ale to rzadko. Sterowników nie mam wogóle zainstalowanych do płyty głównej. Do tych przejściówek też nie było żadnych sterowników. Kupiłem ją od kolegi, który mi powiedział, że kiedyś testował coś z tymi PS/2. Podłaczył jakiś kabel antenowy czy co i poszły z dymem. Nie ma na płycie żadnych bezpieczników. Wiem że ta płyta nie jest dobra, z 2 tygodnie temu napisałeś mi gdzie są sterowniki do Biosu do tej płytki. Zastanawiam się czy pomoże instalacja sterowników do płyty. Mam też w planach przelutowanie z mojej starej płyty tych wejść. P.S. Za inf. na temat BIOS-u dziekuje. P.S 2. Jak ktoś ma informacje na temat sterowników do tej płyty, gdzie mogę je znaleść to prosze napisać. Z góry dziękuje:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 Skoro nie dziala to jest uszkodzona, sprawdzales swoja klawiature z inna plyta? Jaki chipset ma ta plyta? Jak Via to www.viaarena.com i zainstaluj Via4in1 jak jakis intela to nie potrzebne sterowniki. Jak masz XP to zainstaluj Sp1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namuchubawashan1 Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 klawiatura jest sprawna, była sprawdzana. jesli to jest chipset to 440bx. narazie dzialam na ulatwionym dostepie i klawiatura sluzy jako myszka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki_pc Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 http://www.intel.com/design/software/drive...rchived_440.htm Jezli jest to XP to powinien wykryc na poczatek przejsciowke. a pozniej klawiature i mysz jako urzadzenia HIS. Sprawdz w menadzeze urzadzen czy jest cos zwiazane z HIS. Sprawdz uslugi czy jest uruchamoina usluga wiazana z urzadzeniami HIS. A mozme napraw ta plyte ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...