Patryk25 Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 Mam D-link DI 714P+ i Antena dookólna - szczelinowa Crevice Z-13Au rev. 3.01 i 13 m kabla H-155 mam słaby zasięg. Byłem u kupla co mieszka 500m odmnie z antena kierunkowa i bylo dwie kreszki zasiegu nie wiem co jest moze kabel mam taki mięki nie stywny w sklepie zwijali jak kocetkyka był badzo skrecony. kto mi cosz doradzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morion Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 poczytaj na innych forach o crevice'ach... nie mają dobrej opinii... poza tym sprawdź czy jej gdzieś nie podlało i zobacz stan uszczelnienia na złączkach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macos87 Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 (edytowane) Sprzęt do bani!!! Chociaz dlink może być. Kiedyś sam sie zastanawiałem nad crevice ale mi odradzili. Po za tym kabel jest za długi jesli to jest AP to max 10-chociarz to i tak dużo najlepiej żeby router był blisko anteny najlepiej w chermetycznej puszce przykrecony do anteny. Oki tu sie wygadałem a teraz spróbuje Ci pomóc. 1. Wgraj nowego softa do dlinka mi pomogło sygnał wzrósł o 25%-30% 2. Sprawdź czy antena ta Twoja dookólna nie jest bokiem do klienta. 3. Jaką antene ma klient? 4. Czy sygnał ma jakieś przeszkody (drzewa, stado krów itp.) 5. Czy anteny ponad przewodami wysokiego napięcia. 6. Na jakiej wysokości jest antena od dacu i z czym pokryty jest dach? 7. Czemu taką słabą antene wziąłeś trzeba było brać 19dBi Edytowane 22 Maja 2005 przez macos87 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk25 Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 Okazało się ze kabel był zepsuty babka sklepie skręciła na rękę kabel nie powinna tego zrobisz środku był złamany i tłumienie było duże Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...