Skocz do zawartości
Gość molimo

Chieftec 420w-302df

Rekomendowane odpowiedzi

mam takie pytanie dotyczące tego zasilacza. teraz na moim sprzęcia działa znakomicie i napięcia trzyma jak trzeba ale niedługo będę wymieniał platformę i kartke graf. Zamierzam sobie kupić 6800GT a później drugą żeby połączyć w SLI ale jak się dowiaduje on nie ma 6-pinowej wtyczki do karty :| jak będę chciał podłączyć 2x6800GT będę potrzebował 2x6-pin? i czy są jakieś przejściówki żeby z molexa na 6-pin do pci-express dać ? czy będę musiał wymienić zasilacz ?

Edytowane przez molimo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra po przeszukaniu netu na pclabi-e znalazłem fotke która przekonała mnie że są przejścióki z 6-pin na molex :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Seentag

a ja mam pytanie odnośnie tego zasilacza, ponieważ on ma wtyk 24 pinowy a ja na płycie mam 20 pinów + 4 piny obok. Czy końcówka tego zasilacza jest w całości ? Czy podzielona 20 + 4 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Seentag

Czy nazwa obu modeli jest taka sama ? znalazłem taką odpinaną wersje. tutaj

http://zenfist.pl/product_info.php/cPath/4...02DF%20BOX.html

U siebie w mieście musiałem prosić o zamówienie z innej cześci polski, jeden egzemplarz dla mnie. Teraz głooopi wiedz czy Ci wcisną z odłączką czy bez :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Seentag

http://tanio.net/?id=32082&mode=Produkt

Pisze tylko EPS 12V (24pin) albo mi się tylko wydaje :-P

btw. jak już będe miał rozłaczane 20 + 4, to daje tylko 20 ? czy te 4 też podpinam pod płyte ?

aha i jeszcze jedno zapytanie. wyczytałem na benchmark coś takiego :

- Jedno złącze 20 pinowe do płyty głównej,

- Jedno złącze 4 pinowe DuallDDR

Czyli te 4 piny też dać ?

Edytowane przez Seentag

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi