Skocz do zawartości
.:::PaStA:::.

Głupie Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

W teorii - tak. Nawet jeden koleś w ramach pracy doktorskiej zajął się badaniem tego problemu. No bo niby sama różnica teperatur może wprawić wodę w ruch, i zapewnić przyzwoite chłodzenie. W praktyce, ktoś kiedyś napisał tutaj o zanurzeniu kompa w misce z wodą destylowaną - też rozwiązanie bez pompki :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rysunek lub opis czego? Miski?

voila:

Dołączona grafika

(w tym przypadku wykorzystywana w nieco innym celu, ale zasadniczo nie różni się od misek przeznaczonych do chłodzenia - dużą zaletą jest tu kształt).

A o opis miski się nie pokuszę - przerasta mnie to.

:mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko moim zdaniem tekst:

"Das sind die Bilder von meinem Ölrechner: (weiter unten sind noch ein paar Bilder vom Ölrechner eines Freundes)"

tudzież

"These are the pictures of my oilcomputer: (at the end, there are some pictures of the oilcomputer of a friend of me)"

sugeruje że to raczej nie jest woda. :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko moim zdaniem tekst:

"Das sind die Bilder von meinem Ölrechner: (weiter unten sind noch ein paar Bilder vom Ölrechner eines Freundes)"

tudzież

"These are the pictures of my oilcomputer: (at the end, there are some pictures of the oilcomputer of a friend of me)"

sugeruje że to raczej nie jest woda.  :wink:

1452886[/snapback]

A co to za różnica?

Piszą też, że po roku należy wymienić olej ze względ zapachowych :D

P.S.

Jak zrobiłeś "O umlaut"?

Edytowane przez suchyjastrzab

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niby różnica temperatur powoduje przeplyw, ale ja mam tak nagzrewnica na topie budy, pompka na dole, raz zapomniałem wlączyć pompke i komp mi sie wyłączył przy 90* (blok parzył) więc widać, że takie coś nie zda za bardzo egaminu

Edytowane przez Garfield^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi