Kwiecień Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 Co lepiej schłodzi P4 2.0@ 2.8?. Cena nie gra roli. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 Bez porównania Volcano sprawi się lepiej. Zalman to straszny szajs, jest znacznie droższy niż wydajnijeszy, ogólnie nie umywa się do połowy tańszych coolerów. Trzymac się z daleka, chno, chyba, że masz okno i lubisz szpanować.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 Wszędzie piszą coś innego. Ja jush nic nie wiem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 A może zostać przy boxowym wencie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 Nie wiem co to znaczy wszędzie, ale wystarczy, ze przejrzysz dowolną stronę testującą coolery, www.overclockercafe.com dajmy na to, i popatrzysz na testy. Zalman to bardzo słaby cooler, a przede wszystkim efekciarski i drogi. Volcano to jeden z najwydaniejszych na rynku, choć jak masz kase to i lepsze znajdziesz. Pozostaje kwestia czy faktycznie warto? Do P4 spokojnie wystarczy Ci box'owy cooler, a jeżeli naprawdę zależy Ci na chłodzeniu, to Volcano będzie w sam raz, a od Zalmanów trzymaj sie z daleka... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 Jakie lepsze? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 Boxowy cooler jest wporzo i powinien ci spoko wystarczyć. Volcano jest też wpoirzo dopóki lecisz na LOW, jak zaaplikujesz sobie szybszy tryb pracy to bedzie cie wkurzał hałas. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kane Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 Napewno V7+ jest lepsze niz Zalman 6500-Cu. Zreszta zamiast V7+ kup nastepce V7+ pod p4 czyli Thermaltake P4 Spark 7. http://www.thermaltake.com/products/spark/spark7.htm http://www.overclockercafe.com/Reviews/Tt_...ark7/index.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 :arrow: wedlug mnie zdecydowanie V7+. tez uzywalem go przez pewien czas, ale obecnie musze go szybko sprzedac, z przyczyn niezaleznych ode mnie i naprawde jest mi go szkoda :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 Gdzie moge kupić tego Spark'a? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweu Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 Co sądzicie o zalmanie CNPS5700D-Cu ? http://www.zalman.co.kr/english/product/cnps5700d.htm Czy ktoś go sprawdzał w działaniu ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 8 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2002 Co sądzicie o zalmanie CNPS5700D-Cu ? http://www.zalman.co.kr/english/product/cnps5700d.htm Czy ktoś go sprawdzał w działaniu ? Lisek ma go w testach, o ile dobrze pamiętam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 8 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2002 Moim zdaniem najlepiej zrobisz kupujac zestaw 16 dB z www.cpc.pl Jest wydajny i cichy na maxa. A cena wynosi 109 zl (z wysylka 117 bodajze). Czyli cena nizsza od obu coolerow. A wydajnosc zestawu plasuje sie w okolicach V 7+ na medium. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robertcik Opublikowano 8 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2002 A może zostać przy boxowym wencie?Człowiek nie kupować boxowego wentylatorka bo to można założyć np. na GPU Kubuj bez zastanowienia VOLCANO 7+ jest lepszy od Zalmana (sam posiadam Volcano chłodzi Super szczególnie jak dam na max przykład P42,5 @3135 tem wzrosła o 3 stopnie przy przejściu Volcano z min na max.) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 9 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2002 Volcano chłodzi lepiej i efektywniej :D :D to duży plus natomiast jest piekielnie głośny :( :( a to duży minus Zalman chłodzi dobrze :? ale nie tak jak volcano natomiast jest cichy :) wybór jett między wydolnością chłodzenia a komfortem pracy :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
??????? Opublikowano 9 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2002 oczywiscie ze Volcano7+ jest tlko pytanie czy warto :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 9 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2002 VOLCANO 7+ Mam od 3 dni i jestem bardzo zadowolony. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 9 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2002 Volcano na low i jest cichutko i chłodno. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompej Opublikowano 9 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2002 Bierz VOLCANO 7+ mam go i jest super wydajny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 9 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2002 Volcano na low i jest cichutko i chłodno. no moze troche przesadziles, ale i tak jest extra. Na starym Super Silencie z aluminium, ktory mial 2500 RPM mialem bez OC od 53-58* 8O A teraz na low mam od 36-44* :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 Only Volcano 7+ jest SUPER... + np. Fan Mate 1... :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 Volcano 7+ rulez ! Satry biedz bez zastanowienia. Wiem co się działo w upały u kumpla po sąsiedzko na P4 2,2 GHz na boxowym. Jak zmienił to wentylacji w mieszkaniu nie musiał zmieniać :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 Volcano na low i jest cichutko i chłodno. no moze troche przesadziles, ale i tak jest extra. Na starym Super Silencie z aluminium, ktory mial 2500 RPM mialem bez OC od 53-58* 8O A teraz na low mam od 36-44* :wink: wcale nie przesadziłe blue orb na grafice głośniej chodzi niż Volcano na low, zresztą na tym co poniżej w full stres mam max 48 stopni a win jak sobie śmigam po necie to 43, używam pasty titana ze srebrem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 Blue Orb na grafie chodzi glosniej niz 126p na pierwszym biegu - naprawde nietrudno o cos cichszego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czyzyk Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 Mam Volcano 7+ i jest kozak ....Ale jak na prawde chcesz miec git chlodzenie to : only WC A za cene V7+ zmantykujesz sobie WC >>> oczywiscie nie kupujac ,tylko robiac wiekszosc rzeczy samemu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xequo Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 volcano lub chlodzenie woda Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vedmin Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 A ja zamierzam kupić Zalmana 3000+ i CS, powinnno być i cicho i w miare chłodno, procek raczej nie za wysoki z zegarem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 te zalmany poza ladnym wygladem i cicha praca wyrozniaja sie tylko cena :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 Tak się wtrące. Może to już było, ale czy zdjecie grilla z V7+ nie spowodowałoby zmniejszenia hałasu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 spowoduje zmniejszenie halasu, ale tez spowoduje ryzyko zlamania palca podczas operacji grzebania w kompie, a poza tym grill ladnie wyglada:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...