Xenomorph0 Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 (edytowane) Czy żeby połączyć 2 kompy , wystarczą2 karty WLAN czy potrzebny jest ACCES POINT ?? :) Edytowane 21 Maja 2005 przez Xenomorph0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cooli Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 starczą dwie karty WLAN pracujące w trybie AD-HOC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xenomorph0 Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 starczą dwie karty WLAN pracujące w trybie AD-HOC 1454978[/snapback] dzięki... a gdybym chciał jeszcze na jednym z tych kompów udostępnić internet ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cooli Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 mam rozumieć że chodzi Ci o takie coś, że do jednego z kompów masz doprowadzony internet, i z tego kompa chcesz poprzez WLAN udostępnić go drugiemu PC-owi?? jeśli tak to da się , ale wtedy ten komputer z internetem bedzie musiał chodzić żeby net był w drugim.... ale to zagmatwałem, mam nadzieje ze wiesz o co mi chodzi ;) ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xenomorph0 Opublikowano 21 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2005 mam rozumieć że chodzi Ci o takie coś, że do jednego z kompów masz doprowadzony internet, i z tego kompa chcesz poprzez WLAN udostępnić go drugiemu PC-owi?? jeśli tak to da się , ale wtedy ten komputer z internetem bedzie musiał chodzić żeby net był w drugim.... ale to zagmatwałem, mam nadzieje ze wiesz o co mi chodzi ;) ;) 1455284[/snapback] tak spoks ... :D dzieki... Zeby net chodził na drugim kompie to wystarczy ze skonfiguruje poprawnie ip, bramke i maske sieci oraz DNS ? bo ostatnio probowalem udostepnic net ale przez zwykly LAN... i zaczal dopiero dzialac net jak podalem DNS mojego PROVIDERA... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cooli Opublikowano 21 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2005 tak spoks ... :D dzieki... Zeby net chodził na drugim kompie to wystarczy ze skonfiguruje poprawnie ip, bramke i maske sieci oraz DNS ? bo ostatnio probowalem udostepnic net ale przez zwykly LAN... i zaczal dopiero dzialac net jak podalem DNS mojego PROVIDERA... 1455642[/snapback] ....i w tym kompie co ma neta musisz udostęnić połączenie sieciowe (Panel sterowania -> połączenia sieciowe -> wybierasz to połączenie przez które masz neta -> właściwości tego połączenia -> zakładka zaawansowane -> i tam zachacz udostępnianie tego połączenia) i powinno działać ;) (opcjonalnie możesz to skonfigurować poprzez kreatora konfiguracji sieci w windowsie XP) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xenomorph0 Opublikowano 21 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2005 MAM DROBNY PROBLEM... Na kompie z netem recznie dodalem siec (ad hoc) jednak drugi komp nie moze sie polaczyc... WYKRYWA SIEC , ALE GDY CHCE ZEBY SIĘ POLACZYL TO CALYCZAS JEST NAPISANE : "OCZEKIWANIE NA SIEC"... i nic sie nie dzieje... dlaczego ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 21 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2005 Zmień tytuł tematu na zgodny z regulaminem... Nastepne moje upomnienie skonczy sie %... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xenomorph0 Opublikowano 21 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2005 hejjjj.... jest tu ktośtak mądry , ze będzie znał odpowiedz na to pytanie ?? :-P :-P :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...