Skocz do zawartości
Lola Li

Asus P5gd1 A Win 98?

Rekomendowane odpowiedzi

Własnie stałam sie szczęśliwą (???) posiadaczką nowego komputera zmontowanego na płycie asus p5gd1, z procesorem celeron 2,53 GHz. Miało być różowo i cudownie i dwusystemowo, niestety... przy odbiorze bardzo "miły" pan poinformował mnie, że moim życzeniom nie stanie sie zadość, gdyż ta płyta nie obsługuje windozy 98, która niezmiernie była mi potrzebna do odpalenia moich ukochanych starych gierek :mur: Czy istnieje sposób (poza zmianą komputera), by jednak windows98 ruszył na tym komputerze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy istnieje sposób (poza zmianą komputera), by jednak windows98 ruszył na tym komputerze?

1455151[/snapback]

Znaczy się jak nie ruszy??

Ruszyć ruszy , ale mogą być problemy ze sterami do dzwięku( z tego co pamiętam) i lanu.

Ja bym jednak polecałdo starszych gierek DosBox, bo sprzęt masz za mocny :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym jednak polecałdo starszych  gierek  DosBox, bo sprzęt masz za mocny :)

1455300[/snapback]

Korzystałam kiedyś z DosBox, używałam go do gierek baaaaaaaaardzo starych, typu Prince (stare dobre platformowki :lol: ), czy gry bardziej rozbudowane (np. TombRaider1, Turok) tez na tym pójdą?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Korzystałam kiedyś z DosBox, używałam go do gierek baaaaaaaaardzo starych, typu Prince (stare dobre platformowki :lol: ), czy gry bardziej rozbudowane (np. TombRaider1, Turok) tez na tym pójdą?

1456207[/snapback]

Niestety nie wiem :(

Problem jest taki że masz za szybki PC do takich gier :) i bedziesz musiała go "spowolnić" , dodatkowo problemem moze być dzwięk, (dawne SB pro) więc niestety pozostaje ci postawić sys-a i użyć Dosbox-a(jest problem np z myszkami na USB :(

Lub do emulacji starszych kart dzwiękowych pod XP mozesz uzyc VDM sound.

http://sourceforge.net/projects/vdmsound

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi