Skocz do zawartości
ZwieRZakwawa

Czy Zasialcz Moze Być Za Słaby?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jakiś czas temu złożyłem siorce kompa do montowania dźwieków dla radia i włorzyłem tam:

Sempron 2200+(chłodzony przez jakis cooler za 60 zł)

asrocka k7vt4a+(bo tani)

256DDR PC3200(no name)

Dysk 80 gb Western digital

grafike Rodeon 7000 64 mega DDR

Sound blaster audigy 2 ZS(bo mówie musiała tam być wypasiona dźwiekówka)

flopa standardowego

i combo lieona(cdrw+dvdrom)

i do tego własnie bude codeshit z zasiłką 350W(bo sie siorka na wygląd uparła)

w budzie jest jeden wiatrak 80mm pod dyskiem(wd sie grzeją dość)

i procek jest nie kręcony nic się nie grzeje siecówke na płycie(i dzwięk) wyłączyłem bo niepotrzebne ale są problemyz tym combo (czasami nie chce nagrawać płyt) i tak się zastanawiam czy moze to za dużo jak na taki gów**** zasilacz???

PS.komp miał miec nagryware CDrw czytnik dvd i mówie wypasiony dźięk a zarazem być jak najtańszy(grafa,ram i proc nieważne bo siorka nawet w pasjansa nie gra simsy jedynka i tak ruszą)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zrob tez jakis mem test bo nie zdziwil bym sie jakby jakies krzaczki i on czynil ....

ale napiecia wypadalo by zmierzyc bo faktycznie podczas wypalania plytek naped troszeczke ciagnie z lini 12V i mozliwe ze dostaje za malo V....

codegen czasem potrafi pociagnac duzo bardziej wymagajace zestawy ale bywai tak ze amd 450mhz go przerosnie ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć!

Może po prostu napęd jest uszkodzony i jedyną możliwością pozbycia się problemu jest jego wymiana. Mam sklep komputerowy i wiem, że często przychodzą uszkodzone. Napędy optyczne należą do bardziej zawodnych elementów w zestawach. Jeśli nie jesteś pewien, to podłącz go do innego komputera i sprawdź...

Pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia...

Jacek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam jakiś czas temu złożyłem siorce kompa do montowania dźwieków dla radia i włorzyłem tam:

Sempron 2200+(chłodzony przez jakis cooler za 60 zł)

asrocka k7vt4a+(bo tani)

256DDR PC3200(no name)

Dysk 80 gb Western digital

grafike Rodeon 7000 64 mega DDR

Sound blaster audigy 2 ZS(bo mówie musiała tam być wypasiona dźwiekówka)

flopa standardowego

i combo lieona(cdrw+dvdrom)

i do tego własnie bude codeshit z zasiłką 350W(bo sie siorka na wygląd uparła)

w budzie jest jeden wiatrak 80mm pod dyskiem(wd sie grzeją dość)

i procek jest nie kręcony nic się nie grzeje siecówke na płycie(i dzwięk) wyłączyłem bo niepotrzebne ale są problemyz tym combo (czasami nie chce nagrawać płyt) i tak się zastanawiam czy moze to za dużo jak na taki gów**** zasilacz???

PS.komp miał miec nagryware CDrw czytnik dvd i mówie wypasiony dźięk a zarazem być jak najtańszy(grafa,ram i proc nieważne bo siorka nawet w pasjansa nie gra simsy jedynka i tak ruszą)

1456807[/snapback]

A jakbym miał się przyczepić to do montowania dźwięków to 256MB RAMu to za mało, no i Audigy 2 do takich zastosowań to wcale nie wypaśna dźwiękówka, lepiej byś zrobił kupując E-MU 0404. A z combo Lite-On'a mój znajomy miał takie same problemy. W serwisie wymienili mu na nówkę i śmiga.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasilacz powinien wystarczyć; brat ma b. podobną konfigurację na no-name 350 W. Zresztą mój komp też jedzie na no-name 350W.

Może napęd nie do końca sprawny. Możesz sprawdzić jakie masz napięcia np. programem SpeedFan ale obstawiał bym trefny napęd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasilacz powinien wystarczyć; brat ma b. podobną konfigurację na no-name 350 W. Zresztą mój komp też jedzie na no-name 350W.

Może napęd nie do końca sprawny. Możesz sprawdzić jakie masz napięcia np. programem SpeedFan ale obstawiał bym trefny napęd.

1459150[/snapback]

SpeedFanem mierzyć napięcia? Jak ma mierzyć to tylko miernikiem, SpeedFan sporo przekłamuje, ja mu nie ufam i 90% forumowiczów raczej też nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi