Skocz do zawartości
lllDrAculalll

Radiator Thermaltake Pipe 101 Rev.2

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem parę dni temu ten radiator i jestem niezadowolony jak cholera. To diabelstwo jest nie do schłodzenia. Używałem już wszystkiego, łącznie z wielkim wiatrakiem domowym chłodzącym w letnie dni. I jakby tego było mało to grzeje zailacz procka na płytie i ogólnie całe swoje bliskie otoczenie. Mówię o sytuacji kiedy proc jest w stresie. Bo w idle jakoś sobie radzi. Procek to grzałka typu Celeron D 2.53 Ghz. Obudowa non stop otwarta a w czasie ciężkiej pracy przekracza spokojnie 65 C a zasilka procka na płycie ponad 70. Do bani. Odradzam kupno takiego. Ja wracam do zwykłego aluminiaka jakiego miałem wcześniej - tylko kasy szkoda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i po podmianie na zwykły ale w miarę skuteczny ( w razie potrzeby wspomagany dodatkowymi wiatraczkami ) radiator aluminiowy. Wiem że się powtarzam ale to ważne i jednocześnie przestroga dla innych. Nie kupujcie Thermaltake PIPE 101, a już napewno gdy chcecie wyciszyć komputer. Ale jestem wnerwiony. Tyle dni testów (i nocy) i nic nie dało się z tego radiatora wycisnąć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Noo ostatnim ratunkiem to jest zamkniecie tego "pudełka"- radiatora z żeberkami w jakąś plexe i puszczenie tam wody :D :D Takie małe wC ;)

Ps. Współczuje zakupu. Wiem jak to jest kupic cos drogiego a potem zamienic to tańszymi i lepszymi częsciami .....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi