Skocz do zawartości
Suchy101

Czym Zamalowac Ryse Na Budzie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich

Wczoraj mialem maly "wypadek przy pracy" i panel boczny nowiutkiego Chieftec'a zostal oszpecony paskudna rysą. Obudowa jest koloru "czarnego" ktory w rzeczywistosci jest grafitowy.

Serdecznie prosze o pomoc w doradzeniu mi czym moge tę ryse zamalowac gdyz sie zupelnie na tym jeszcze nie znam. :cry:

Pozdrawiam ,

Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokladnie o tym samym myslalem. takie co mozna na stacjach benzynowych kupic. podobne do kredki swiecowej albo pasteli. kolorujesz tym ryse tak zeby ja wypelnic, pozniej czekasz i polerujesz. rysa calkiem znika. testowalem na samochodzie :wink: i na gitarze B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja kupilem na jakiejs stacji cpn za 8.99zl jedna kredke koloru czarnego :wink: kolory sa zazwyczaj podstawowe ale mozna je mieszac. musisz zobaczyc czy sam czarny ci styknie. jak nie to poeksperymentuj z czarnym + bialym. tylko na poczatku polecam na wewnetrzejstronie blachy. zrob ryse gwozdziem w miejscu niewidocznym i zobacz jak wyjdzie. jak efekt bedzie ok to na zewnetrzej stronie B)

mej de fors bi łif ju

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

imho bardzo trwaly. jak wyschnie i wypolerujesz go tak ze powierzchnia jest rowna to nie ma szans zeby przy normalnym uzytkowaniu cos zeszlo / odpadlo. przeciez w samochodzie to wytrzumuje eksploatacje w roznych warunkach pogodowych (slonce, wiatr) i mycie B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no popatrz a mi z autka nie zeszlo nic przy myciu. B)

ale po zimie sie zrobilo bardziej matowe. wniosek? jak sie wystawia zima kompa na balkon to nie posypywac go sola :D

znaczy kompa nie balkonu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi