Skocz do zawartości
Goofi

Srednice Wezy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Temat troche blachy, ale nie daje mi spokoju i nie wiem co kupic :)

Zakupilem znany ostatnio bloczek F2S z wkrecanymi zlaczkami na weze 9/12. Pojechalem do Arkadii do Leroy Merlin by zakupic odpowiednie weze.

Z przezroczystych posiadaja tylko Cristallo, ale spoko, za to srednice jakies niestandardowe bo z tych najblizszych, ktore potrzebuje maja tylko 8/11 i 10/14... :mur:

Myslalem, ze wielkosc 9/12 jest jakas standardowa, ale chyba tych standardow jest wiecej. Nie chce kupowac na slepo by nie wywalic niepotrzebnie kase, szczegolnie, ze sprzedaja je w opakowaniach po 5m. Kupic ktores z nich do tego bloczku czy nie?, moze polecicie jakis sklep w okolicach Bielan, Zoliborza, gdzie bez problemu znajde to, czego mi potrzeba B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam cristallo extra 8/11 , uzywalem go do szybkozlaczek 9/12 i pasowal tylko w zlaczkach nakretki trzeba mocno sciagnac na dol zeby doszly do gwintu i dokrecac mocno , ogulnie wezyk sie fajnie uklada i nie jest drogi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorx ze tak pozno, ale juz sie dowiedzialem. To jest na kole na Woli. Postaraj sie tam pojechac dzisiaj jak najszybciej, bo oni po poludniu juz sie zwijaja.

1459071[/snapback]

To dzis tego nie zalatwie bo do pracy jade, przed poludniem napewno odpada, rozejrze sie chyba za akwariowymi w mojej okolicy w jakiejs Panorami Firm B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie musisz kupowac idealnie takiego samego weza jak masz zlaczke... Ja mam na przyklad choinki na waz 10 a uzywam wezy 8/11. Daje mi to przynajmniej pewnosc ze bez cybantow sie nie zsuna (cybanty ble).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem, lepiej beda lezaly na cybancie, ale 9 to juz nie jest duzo a dajac jeszcze ciensze moge ograniczyc przeplyw, przesadzajac nie chce by srednica doszl1 do tych slomek z CPC :lol: Ale jak nic kolo mnie nie znajde, to pewnie kupie te 8/11 :)

EDIT:

Przy okazji by nie zakladac nowego tematu nie wiecie, gdzie kupic takie krocce skrecane na weza 9/12 z gwintem 1/2" i troche wieksze, kolo 2cm, to chyba bedzie 3/4" ??

Edytowane przez Goofi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Złączki na 3/8" sie stosuje a na małe ęże nawet lepsze śą 1/4 cala tylko kwestia w co je będziesz wkręcał-większość bloków na 3/8 cala i to jest u nas standard.

Co do miejsc to poszukaj w sklepach z pneumatyką-camozzi właśnie robi złączki do pneumatyki.

Edytowane przez 99tomcat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi