Skocz do zawartości
Kwiecień

Peltier 96W na P4

Rekomendowane odpowiedzi

Mozna zalozyc jakiegokolwiek TECa, tyle tylko, ze jak bedzie mial za mala moc to tylko pogorszy sprawe. Dlaczego niby mialoby nie byc to mozliwe? Moc TECa zalezy na jakiego PIV chcesz go wpakowac i jak bardzo bedzie podkrecony, slowem od mocy, ktore procek ci wydzieli. Nie wiem ile ciepla PIV wydzielaja, ale raczej ponizej 120W TECa schodzic nie ma co...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ponizej 120W TECa schodzic nie ma co

to bym 120 min zaklqadal

120W to jest taka dolna granica przyzwoitosci, nizej nie ma co, ale tez po co przesadzac? Jesli podkrecone PIV wydzielaja kolo 60W, to 120W jest idealnie.

120W to za malo!!!!! Od razu bierz 172W!!!!!!!! Albo lepiej 2x 120W!!! Zawsze dobrze jest miec zapas "mocy" .

Moze lepiej wziac od razu 2x226W, zeby miec "zapas "mocy" " co? tylko nie wiem czy tak latwo wowczas bedzie chlodzic przeszlo 800W ciepla...

I wcale nie lepiej 2x120W, lepiej 1x226W, a to z tego wzgledu, ze wtedy cieplo odbiera przestrzen 50x50mm, a nie 80x40mm, mniejsze straty, mniejsza energia potrzebna, mniejszy blok itd itd itd...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I wcale nie lepiej 2x120W, lepiej 1x226W, a to z tego wzgledu, ze wtedy cieplo odbiera przestrzen 50x50mm, a nie 80x40mm, mniejsze straty, mniejsza energia potrzebna, mniejszy blok itd itd itd...

Daj mi link gdzie w POLSCE mozna kupic 1x226W????! Watpie, zebys gdzies znalazl. Zreszta taki P4 podkrecony wydziela wiecej ciepla!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze zacznijmy w ten sposob, powiedz mi ile wydziela niepodkrecony PIV, wtedy mozemy dyskutowac. Gdybanie nie ma sensu.

Jesli zas idzie o tego TECa, to dlaczego niby ma byc z polski? A USA niedobre? Koszt 226W TECa z dangerden.com to 38$, do tego przesylka do polski statkiem $25, razem przy kursie 4PLN za dolara wynosi to 250PLN

Natomiast 172W z overclocking.com.pl kosztuje 232PLN + koszt przesylki. Wychodzi mniej wiecej na to samo nie uwazasz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze zacznijmy w ten sposob, powiedz mi ile wydziela niepodkrecony PIV, wtedy mozemy dyskutowac. Gdybanie nie ma sensu.

Jesli zas idzie o tego TECa, to dlaczego niby ma byc z polski? A USA niedobre? Koszt 226W TECa z dangerden.com to 38$, do tego przesylka do polski statkiem $25, razem przy kursie 4PLN za dolara wynosi to 250PLN

Natomiast 172W z overclocking.com.pl kosztuje 232PLN + koszt przesylki. Wychodzi mniej wiecej na to samo nie uwazasz?

Tak tylko czy sam kupil bys te pamieci w stanach?? A jak przyplyna zepsute?? To co odesles i znowu 2 tyg w dupe, i to w najlepszym przypadku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz, zawsze moze okazac sie, ze cos przyjechalo zepsute. To bedzie niestety kwestia zaufania, a jesli idzie o dangerden, to na owo zaufanie zasluguje. Natomiast cena przesylki jest "zaledwie" $25 z uwagi na fakt, ze odbywa sie ona statkiem, czyli nie 2 tyg, a 4-6 :D Samolotem kosztuje to 2x tyle i trwa 2 tyg wlasnie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...