gonzo911 Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 (edytowane) Bloczek całkiem fajny tylko może zamiast tych kanalików w miedzi, których jest i tak mała ilość i robi sie flow killer lepiej było by robić sprayer w plexi tak jak jest to w blokach AlphaCool zreszta mam taki, wykonane jest to miejwiecej tak: http://www.alphacool.de/xt/images/product_...ges/12125_1.jpg Edytowane 26 Sierpnia 2005 przez gonzo911 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbuda Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Procesor poszedl do 3.5GHz z roznica temperatur 2*C w porownaniu do 2.8. Problemem jednak jest Prime, bo na 3.5 test sie przerywa z powodu bledow. Czy to oznacza kres mozliwosci procesora, czy moze da sie jeszcze cos z niego wycisnac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 daj topic w temacie OC tam ci ktoś odpowie tu sie zajmuje WC :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbuda Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Bloczek całkiem fajny tylko może zamiast tych kanalików w miedzi, których jest i tak mała ilość i robi sie flow killer lepiej było by robić sprayer w plexi tak jak jest to w blokach AlphaCool zreszta mam taki, wykonane jest to miejwiecej tak: 1616166[/snapback] Bloczek powstal jedynie jako bloczek testowy dla mnie, do pierwszego WC. Od poczatku projekowalem go z mysla o moim duzym procesorze, te dyszki w AlphaCool sa raczej z mysla o malych jadrach. Przeplywu zbytnio nie tlumi, wszystko udalo sie policzyc bez problemu :) A otwory sa w miedzi, bo mialem material i chcialem wykorzystac :) Martwi mnie fakt, ze procek wywala Prime na 3500mhz, zobaczymy jeszcze, co da sie z tym zrobic, bo temperatury naprawde duzo nie skoczyly pomiedzy 2800 a 3400 (na ktorym dziala bez najmniejszego problemu). Jak juz pisalem wczesniej, w planach jest jeszcze bloczek o nazwie K3, mniejszy i o zmienionej konstrukcji, jednak wciaz opartej na jezu, do zastosowania zarowno na CPU jak i GPU/NB. Prawdopodobnie pobawie sie we wrzesniu, ale najbardziej prawdopodobny jest dopiero pazdziernik. Potem powstanie tez nowa seria, w ktorej zajme sie 'udoskonalaniem' konstrukcji Storma G4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbuda Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 No i AS sie juz ustawil, dzieki czemu temperaturka spadla jeszcze troszke (32* z czujnika, musi kolo 40* w rzeczywistosci) przy temp. powietrza 24 stopnie. Osobiscie jestem bardzo z rezultatu zadowolony, chociaz liczylem na troszke wiecej ;) Powinno sie to poprawic w nastepnym bloczku. Max co sie dalo z Preshota wyciagnac to tylko 3588 (14x256MHz)@1.3625V przy RAMie asynchro. Stepping C0 jednak jest tutaj problemem, no i z pewnoscia mobo (strasznie marnie w stresie napiecia trzyma, trzeba chyba kondensatorki wlutowac), przy czym temperatura wzrosla o 4 stopnie w idle (do 36*) i w stresie dochodzilo do 42*. Moze nie jest to rewelacja, ale zawsze cos :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 buu... no to zeczywiscie cos cienko sie kreci .. to ja na tym co z podpisu wyciagnelem 3,4 spokojnie ... ale bloczek bardzo mi sie podoba .. fajna konstrkcja i wogole .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...