Skocz do zawartości
pbuda

Moja Tworczosc

Rekomendowane odpowiedzi

Bloczek całkiem fajny tylko może zamiast tych kanalików w miedzi, których jest i tak mała ilość i robi sie flow killer lepiej było by robić sprayer w plexi tak jak jest to w blokach AlphaCool zreszta mam taki, wykonane jest to miejwiecej tak: http://www.alphacool.de/xt/images/product_...ges/12125_1.jpg

Edytowane przez gonzo911

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Procesor poszedl do 3.5GHz z roznica temperatur 2*C w porownaniu do 2.8. Problemem jednak jest Prime, bo na 3.5 test sie przerywa z powodu bledow. Czy to oznacza kres mozliwosci procesora, czy moze da sie jeszcze cos z niego wycisnac?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bloczek całkiem fajny tylko może zamiast tych kanalików w miedzi, których jest i tak mała ilość i robi sie flow killer lepiej było by robić sprayer w plexi tak jak jest to w blokach AlphaCool zreszta mam taki, wykonane jest to miejwiecej tak: 1616166[/snapback]

Bloczek powstal jedynie jako bloczek testowy dla mnie, do pierwszego WC. Od poczatku projekowalem go z mysla o moim duzym procesorze, te dyszki w AlphaCool sa raczej z mysla o malych jadrach. Przeplywu zbytnio nie tlumi, wszystko udalo sie policzyc bez problemu :) A otwory sa w miedzi, bo mialem material i chcialem wykorzystac :)

Martwi mnie fakt, ze procek wywala Prime na 3500mhz, zobaczymy jeszcze, co da sie z tym zrobic, bo temperatury naprawde duzo nie skoczyly pomiedzy 2800 a 3400 (na ktorym dziala bez najmniejszego problemu).

Jak juz pisalem wczesniej, w planach jest jeszcze bloczek o nazwie K3, mniejszy i o zmienionej konstrukcji, jednak wciaz opartej na jezu, do zastosowania zarowno na CPU jak i GPU/NB. Prawdopodobnie pobawie sie we wrzesniu, ale najbardziej prawdopodobny jest dopiero pazdziernik. Potem powstanie tez nowa seria, w ktorej zajme sie 'udoskonalaniem' konstrukcji Storma G4.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i AS sie juz ustawil, dzieki czemu temperaturka spadla jeszcze troszke (32* z czujnika, musi kolo 40* w rzeczywistosci) przy temp. powietrza 24 stopnie. Osobiscie jestem bardzo z rezultatu zadowolony, chociaz liczylem na troszke wiecej ;) Powinno sie to poprawic w nastepnym bloczku.

Max co sie dalo z Preshota wyciagnac to tylko 3588 (14x256MHz)@1.3625V przy RAMie asynchro. Stepping C0 jednak jest tutaj problemem, no i z pewnoscia mobo (strasznie marnie w stresie napiecia trzyma, trzeba chyba kondensatorki wlutowac), przy czym temperatura wzrosla o 4 stopnie w idle (do 36*) i w stresie dochodzilo do 42*. Moze nie jest to rewelacja, ale zawsze cos :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi