Skocz do zawartości
sinus

czy gf30-ti200 128mb albo ati?

Rekomendowane odpowiedzi

NV30? Nie tak niedlugo (niby 10 XII), a Nvidia samym 'straszeniem', ze juz go prawie mamy gotowego i juz, juz...wypuszczamy nie zmieni cen na rynku.

Bierz ati. albo faktycznie tego prolinka4200...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam do kupienia gf-3 ti200 128mb niewiadomego pochodzenia za 460 pln. czy warto? :?  jak on wychodzi w porównaniu z ati 9000 i z 8500.

Powiem tylko jedno:

Niedawno zmieniłem mojego gf3 ti 200 (extra sie krecił) na radeona 9000 (HIS) i jestem zadowolony z tej transakcji (wydajność ciut mniejsza) ale za to w grach i wogule, poprostu nie ma porównania, polecam, jak masz 460 zeta to kup radeonka 9000 pro, a nie pozalujesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym brał zdecydowanie Ati ale narazie nic bym nie kupował bo już niedługo pojawi sie NV30 i ceny pójdą w dół

Nowe GPU Niewidi pojawi soe po nowym roku masowo ( wiec nie tak szybko) , ale fakt , faktem ceny spadna :) . Ciekawi mnie teraz tylko cena pewnie ze 2500 bedzie kosztowala karta :) . A i jeszcze jedna fajna informacja Elsa produkuje teraz karty na chipach ATI :) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podobno premiera nv30 ma byc za 2 tygodnie

No bo jest , ale produkcja ruszy po nowym roku , to tak samo jak z procami AMD testy sa ale proce trudno dostac . Nvidia musi dobrze wdrarzyc technologie 0,13 mikrona i bedzie miala niezla pozycje wyjsciowa w przyszlym roku , jednak ciekaw jestem co na to ATI :) .

Niech sie bija , nam wyjdzie na dobre , a wszystkim ktorzy chca teraz kupic grafe( a im sie nie spieszy ) , radze poczekac , bo ceny szybko spadna po nowym roku , tylko nie wiem czy w naszym pieknym kraju .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podobno premiera nv30 ma byc za 2 tygodnie

No bo jest , ale produkcja ruszy po nowym roku , to tak samo jak z procami AMD testy sa ale proce trudno dostac . Nvidia musi dobrze wdrarzyc technologie 0,13 mikrona i bedzie miala niezla pozycje wyjsciowa w przyszlym roku , jednak ciekaw jestem co na to ATI :) .

Niech sie bija , nam wyjdzie na dobre , a wszystkim ktorzy chca teraz kupic grafe( a im sie nie spieszy ) , radze poczekac , bo ceny szybko spadna po nowym roku , tylko nie wiem czy w naszym pieknym kraju .

po nowym roku ma być radzio 10000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przypomnialo mi sie cos , pamietacie zapowiedzie Matroxa jaka to Parhelia miala byc wspaniala , mam nadzieje ze Nvidia  pokaze cos Extra , a nie tylko bedzie rzucala danymi  :) .

dla mnie parhelia jest wspaniała w każdym calu

Bo jest :) ( ale nie wydajnosciowo , tylko jakosciowo , sam bym chcial miec ta karte ) , ale z tego co i wiadomo to problemy ma matrox :( , malo sprzedaja i malo pomyslow maja na nowe karty .

Tyle ze taki radek 9700 pro od ELSY tez bedzie mial niezla jakosc pewnie :) .

BTW wlasnie czytam o Parheli 2 :) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam mam Gf3 TI200 i powiem ci jedno jest zawalisty a jego wydajność jast minimalnie gorsza od Ati 8500 co oczywiście zależy od ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>nej aplikacji w 3dMarku jest ciut gorszy ale gorąco go polecam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak wy lubicie tego 3dmarka , a prawda jest taka ze w nim to fajne jest demo :) . Juz mnie wkurza" ja mam tyle a ja mam tyle " jak w piaskownicy . Wyniki w tym programie mozna roznie interpretowac , poczynajac od mocy obliczeniowej proca , po podkrecenie karty graficznej i wiele innych czynnikow .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zgubiliscie watek tego postu ..koles nie zastanawiaj sie bierz tylko ati tz jesli masz do wyboru gf3ti200 a r 9000pro lub 8500 jedna i 2 jest wydajniejsza od gf3ti200 a o jakosi obrazu nie wspomne i pamietajcie ze ten gf to jest no name wiadomo co to bedzie moze beda literki tak rozmazane ze az nie czytelne a u ati z takim czyms sie ei spotkasz ..ati powe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HA HA HA - ati8500 gorsze w 3dmarku od ti200??? Chyba ci sie coś pomyliło :) Ja mam na swoim > http://service.madonion.com/compare?2k1=4458640 prosze sobie porównać - karta była praktycznie niepodkręcona bo 277/277 (+2mhz/+2mhz).

romeorunner ma racje ja mam lepszy od ciebie wynik w DOT3 :lol: :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm też się zastanawiam nad tymi kartami i ja bym brał na twoim miejscu Radka 9000Pro. Tak samo szybki, więcej bajerów, dobrze się kręci i chyba go zacznęludziom polecać. Ale Radek 8500 bije i tak tyle że za drogi i się już NIE OPŁACA. Więc bierz 9000 albo ti200 bo 8500 to strata kasy wydajność lepsza ale nieproporcjonalnie do ceny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...