rogaler Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 witam!! czy ktos z kolegow orientuje sie co powinienem zrobic?? chodzi o to ze mam plyte gigabyte 6bxe i do tej pory chodzil na niej procesor pII 350 teraz chcem wsadzic w nia pIII500 tylko nie zabardzo wiem jak go uruchomic...po wlozeniu powinienem zmienic jakies zworki czy co??, gdyz pIII ma inne napiecie niz pII, z tym ze ta plyta ma automatyczna zmiane napiecia. Jednak po wlozeniu proca nic sie nie dzieje... bylbym bardzo wdzieczny za pomoc z gory dziekuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 zworki to rzczej napewno: przestawienie mnoznka (i ew. fsb) co do napiecia: spradz jakie jest sluszne dla procesora (patrz: link w podpisie) - ale mozliwe ze nie bedzie trzeba... bo jak sadze to procek na slot1. a p3 na slot jeden byly w wiekszosci rozwinieciem p2 (tyle samo casch'u - w wersjach z fsb 100) - czyli podobne napiecia je zadowalały ps. robilem przesiadke z cel 333 na p3 550. wystrczylo zmienic mnoznik i fsb. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogaler Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 wszystko przestawialem, znaczy tylko mnoznik bo fsb jest to samo 100mhz ale proc i tak nie wstal, czyli barzo mozliwe ze to proc jest martwy...chyba nie ma innej mozliwosci sprawdzenia proca jak tylko wlozenie go do plyty i odpalenie?? :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 no chyba, ze proc ma fsb 133... wtedy: przestawienie jeszcze raz zworek na mobo aby miał dobrze (głównie mnożnik) ps podaj serie jak mozesz... moze wtedy bedzie latwiej cos wymyslic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogaler Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 ten proc chyba nie jest na fsb 133, to jest 500, a fsb 133 zaczely sie tak kolo 800 oznaczenie proca to: 500/512/100/02.0v a num.serii to:09520041-04640costa rica sl35e Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 Wypadalo by zaczac od nowego BIOSu bo nie wiadomo jaki zabytek jest teraz wgrany :). Co do napiec to jak nie ma zworek plyta sama sobie ustawi napiecie, mnoznik jest zablokowany ale do poprawnej detekcji potrzebny nowy bios. Magistrala w tym procku to oczywiscie 100Mhz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogaler Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 zrobilem chyba wszystko co w mojej mocy, wgralem nowy bios (najnowszy jaki byl dostepny)...no i nic :mur: chyba jednak proc jest uwalony...ale to normalne ze robil sie cieply gdyby nie dzialal?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shaq_Attack Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 zrobilem chyba wszystko co w mojej mocy, wgralem nowy bios (najnowszy jaki byl dostepny)...no i nic :mur: chyba jednak proc jest uwalony...ale to normalne ze robil sie cieply gdyby nie dzialal?? interesują mnie najbardziej 2 rzeczy: - jaki procek udało sie Tobie na tej MOBO odpalić - skąd sciągałeś najnowszy BIOS jaka wersja i co daje w sieci można znaleść rózne BIOSy na stronie producenta to w sumie chyba 1 i to w dodatku oznaczony jako BETA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...